29 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz'u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz'u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Temmuz ayını işaret etti. İşte emeklilerin beklediği o açıklama...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'nda şehrideki iş insanlarıyla bir araya geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Buradaki açıklamasında 2023 yılında işsizlik oranının 1 puan azalarak yüzde 9,4'e düştüğünü ve bu verinin, salgın, bölgelerdeki savaş ve deprem felaketine rağmen doğru yolda olduklarını ortaya koyduğunu söyledi. 

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!

Bakan Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emeklilere ilişkin başlattıkları promosyon ödemesi uygulamasını kamu bankalarında 2 katına yükselterek, 8 bin TL ile 12 bin TL arasında olacağını duyurduğunu anımsattı. 

Işıkhan, söz konusu açıklamasında "Bunun haricinde ölüm aylığı hak sahiplerine de 5 bin TL promosyon duyurusunu yapmıştık. Bu hafta pazartesi gününden itibaren de promosyonlar için başvurular alınmaya başlanmıştı. Bugün itibarıyla kamu bankalar emeklilerimize promosyon ödemelerini yapmaya başladı. Tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. 

Işıkhan, diğer bankalarla da protokol imzalama sürecini tamamladıklarına dikkat çekti ve "Özel bankalar da, kamu bankaları tutarları asgari olacak şekilde promosyon miktarlarını güncelleyecekler. Biz, sağlam politikalarla emeklilerimize mümkün olan en iyi hizmeti vermeye çabalıyoruz" diye konuştu. 

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin refahını artırmak için yeni uygulamaları hayata geçirmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. 

"Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti, 'Temmuz'da emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız' dedi. Biliyorsunuz emekli maaşlarının zammı memur emeklilerimizde toplu sözleşmeye göre, SSK ve Bağkur için de enflasyona göre belirleniyor" ifadelerini kullanan Bakan Işıkhan, kendilerinin ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda emekliler için çoğu zaman bu tutarların çok daha üzerinde adımlar attıklarını vurguladı. 

"Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan emeklimize daha fazla pay vermeyi sürdüreceğiz" diye konuşan Bakan Işıkhan, "Ayrıca, daha önce de söylediğimiz gibi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesine ilişkin düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Yine esnaflarımızın emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliği çözeceğiz" şeklinde konuştu. 

Emeklilere çift promosyon müjdesi! Çift promosyon nedir, nasıl alınır Nisan 2024?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye zam açıklaması: Temmuz'da masaya yatıracağız! Emekliye seyyanen zam son dakika!

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin açılış tarihi belli oldu! İki yer arası süre 30 dakika kısalacak!


Geri Dön