08 / 07 / 2024

belediye projelerine ne kadarlık destek verildi

belediye projelerine ne kadarlık destek verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 2013 yılında belediyelere yapılan desteğin toplam da 104.893.212 TL olduğunu açıkladı. Bakan Güllüce, belediyelere 133 Çöp toplama aracı, 36 vidanjör ve 43 adet yol süpürme aracının hibe edildiğini belirtti.

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde imar uygulamasının yenilenmesi önergesi kabul edildi: Kesinti miktarı azaltılacak!

Pendik'teki Ertuğrulgazi Mahallesi halkı tarafından ‘İmar uygulamasının yenilenmesi, mevzuata uygun düzenlenmesi, kesinti miktarlarının azaltılması’ talebini öngören önerge Pendik Belediye Meclisi’ne kabul ettirildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ para iadeleri ne zaman yapılacak? TOKİ projelerine başvuranlar bu habere dikkat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı projelerine başvuranlar "TOKİ para iadeleri ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki TOKİ para iadeleri ne zaman yapılacak? TOKİ projelerine başvuranlar bu habere dikkat...

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Kocaeli Kandıra yeni belediye binası Kocaeli Üniversitesi'ne mi tahsis edilecek? 

Kocaeli Kandıra Belediye Meclisi'nin Mart ayı oturumunda, yeni belediye binasının Kocaeli Üniversitesi'ne tahsis edilme talebi gündeme alındı. 

Tarkan'ın milyonluk arazisine 7'inci red!

Mega Star Tarkan Tevetoğlu'nun Bayrampaşa'daki arazisiyle ilgili 7. kez İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen imar dosyası reddedildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

İstanbul’daki o arazi park oldu!

Ak Partililer İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne “ek gündem teklifi” vererek belediyenin iştiraki İmar A.Ş.’ye ait olan bazı arazilerin yeşil alan olarak ilan edilmesini sağladı.

Esenler'de iptal edilen imar protokolü yeniden meclise sunuldu!

Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında imzaladığı protokol, 31 Mart seçimlerinden sonra iptal edilmişti. Protokol yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne ek önerge olarak sunuldu...

Keçirören Cumhuriyet Kulesi’nin imar planı Büyükşehir’de!

Keçirören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçede yapılan referandumdan “Yıkılmasın” kararı çıkan Cumhuriyet Kulesi’nin imar planı değişikliğinin hazır olduğunu ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderileceğini söyledi.

Maltepe Gülsuyu-Gülensu planları İBB Meclisi’nde kabul edildi!

Yıllardır kangren haline gelen Gülsuyu-Gülensu imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne oy birliğiyle kabul edildi.

Doğanbey kentsel dönüşüm projesi Bursa Büyükşehir'in gündeminde!

Bursa’da kentin merkezinde 23 katlı inşa edilen ve sıkça tartışmalara konu olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir kez daha geldi.

Hasdal Kışlası arazisinin imar planı değişecek!

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlaları için imar planı değişikliği istediği ve konunun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldiğini belirtti.

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi mecliste!

‘Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Plan kabul edilirse projenin önünde engel kalmayacak.

belediye projelerine ne kadarlık destek verildi Haberi

belediye projelerine ne kadarlık destek verildi


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, geçen yıl belediyelere 104 milyon 893 bin 212 lira destek verildiğini bildirdi. 

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Güllüce, 2013'te belediyelere yapılan desteğe ilişkin rakamları açıkladı. 


929 projeye 104 milyon 893 bin 212 lira destek sağlandığını kaydeden Güllüce, çevre kirliliğinin giderilmesi için hazırlanan 613 projeye 47 milyon 780 bin 69 lira, 41 atıksu arıtma tesisi projesine 7 milyon 274 bin 992 lira, 26 kanalizasyon projesine 3 milyon 472 bin 151 lira, 23 katı atık tesisine 7 milyon 780 bin lira, 8 müşavirlik projesine 993 bin lira, 6 bisiklet yolu projesine 3 milyon 278 bin lira finansman desteği verildiğini belirtti. 


Ankara...