03 / 05 / 2024

İstanbul’daki o arazi park oldu!

İstanbul’daki o arazi park oldu!

Ak Partililer İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne “ek gündem teklifi” vererek belediyenin iştiraki İmar A.Ş.’ye ait olan bazı arazilerin yeşil alan olarak ilan edilmesini sağladı.



Ak Partililer, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne “ek gündem teklifi” verip belediyenin iştiraki İmar A.Ş.’ye ait bazı arsaların yeşil alan ilan edilmesini sağladı.

Meclis usulüne ve imar mevzuatına aykırı olarak yapılan değişiklikler tartışmaya neden oldu. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “312 milyon liraya bir araziyi, 10 ay önce proje geliştirip satışa çıkartan yönetim, ‘Ben burayı yeşil alan yapacağım' diye önümüze getiriyor. Milletin 312 milyon lirasını da çöpe atıyorsun” diye konuştu.


KİPTAŞ SATIN ALDI

Ekrem İmamoğlu'nun değindiği Başakşehir'deki arazinin satış süreci ve ödenen rakamlar da açıklandı. KİPTAŞ, 100 bin metrekarelik araziyi satın aldı ve o arazi üzerinde bir konut projesi geliştirdi. Arazi için KİPTAŞ'ın kasasından toplam olarak 324 milyon TL çıktı. Arazi, 2018 Aralık ayında İmar A.Ş.'ye satıldı. Ak Parti, 324 milyon TL harcanan arsayı, Ekrem İmamoğlu başkan olunca yeşil alan ilan etti.


Geri Dön