01 / 05 / 2024

Karatay'da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın temeli atıldı!

Karatay'da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın temeli atıldı!

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın Karatay'ın en büyük 3. parkı olacağını söyledi..



Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçkin, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergün, muhtarlar, meclis üyeleri, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın Karatay'ın en büyük 3. parkı olacağını söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın 40 bin metrekare alana yapılacağını belirten Başkan Hançerli, "Ancak Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. Parkın 15 bin metrekare daha ilavesi var. Bitirildiğinde 55 bin metrekarelik güzel bir park olacak. 

Bu höyüğün 6 bin yıllık geçmişi var ve bir zamanlar köymüş. Burası daha büyük daha güzel bir alan olacak. 

Engebeli alanlar ve araziler var. Konya ovasının dışında farklı düzlemler olacak, eğrileri olacak. Bir park için ne gerekiyorsa hepsi burada var. Mescit, kamelya, havuz, oturma grupları, parkları, yürüyüş yolları gibi hepsi tamamlanacak. İki ay içerisinde de bitireceğiz" dedi. 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun birdava adamı olduğunu ifade eden AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal da, "Ülkemizde maalesef böyle adamlar çok fazla yetişmiyor. Bunlardan bir tanesi de rahmetli Yazıcıoğlu idi. Hayatı mücadele ile geçmiş her türlü zorluğu yaşamış ama davasından hiçbir zaman vazgeçmemiş bir insandır. Bu dava adamının ismi Karatay Belediyesi tarafından bu parka verilmiş oldu ve ilelebet burada var olacak" ifadelerini kullandı. 


Muhsin Yazıcıoğlu'nun 81 ilde hoş bir sada bıraktığını vurgulayan BBP Konya İl Başkanı Osman Seçkin de, "Herkes onun adını yaşatabilmek noktasında bir şekilde gayret ediyor veya bir vesile buluyor. Bu vesileyle Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda onun ismini böyle güzel bir parka veren ve onun isminin Mevlana diyarında yaşamasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da, "Bizim inancımızda vefanın imandan geldiği söylenir. Vefalı olmak, ahde vefa göstermek hem hadislerde hem de Kur'an-ı Kerim'de vefalı olmak tavsiye edilir. Türk siyasetinde yaygın olarak bir söz kullanılır, siyasette vefa yoktur. İşte bugün bunun yanlış olduğunu kanıtladık. Aksine milletiyle beraber olan, milleti için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan hiçbir dava adamını Konya unutmamıştır. Bugün adına park yaptığımız rahmetli Yazıcıoğlu da böyle biriydi. Konya ile de benzerliği vardır. Onu da yakından tanıdıkça, derinliğini keşfederdiniz. Onun insana olan muhabbetini, derviş tabiatını fark ederdiniz" diye konuştu. 


Konuşmaların ardından protokol tarafından dualar eşliğinde Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın temeli atıldı. 

Karatay Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Muhsin Yazıcıoğlu Park ve Sosyal Donatı Alanı, 55 bin metrekare alan üzerine yapılacak. Park içerisine otopark alanı, havuzlar, binalar, oyun alanları, kamelyalar ve peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Parkın maliyeti ise 2 milyon 471 bin 451 liraya mal olacak. 

(İHA) 


Pervasız


Geri Dön