05 / 05 / 2024

Belediyeler konut

Belediyeler konut

Belediyelerce konut satışı hususu, Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte ele alınıyor. İşte belediyelerce konut satışı ile ilgili yasal hükümler...

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Şanlıurfa'da konut satışları ne durumda?

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Sadık Sade, konut ve inşaat sektörünün durma seviyesine geldiğini ifade ederek, “Yüzde 35'i sağlayan bir sektörü bitirmek için sanki üretim yapan firmalarla, kamu bankaları ve belediyeler bir olmuş” diye konuştu...

Latif İşçen: Belediyeler inşaat şirketi kurmamalı!

BBP'li milletvekili adayları Latif İşçen ve Mustafa Arha, Derince 60 Evler'de vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. Kent Konut olayıyla ilgili konuşan vekil adayı İşcen, "Belediyeler inşaat şirketi kurmamalı" dedi.

Gaziantep’te 50 yıllık konut sorunu çözülüyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in 50 yıl boyunca konut sorunu yaşamaması için düğmeye bastıklarını açıkladı. Şimşek, “TOKİ ve belediyeler aracılığıyla Gaziantep’in konut sorununu çözecek bir kapasite oluşturduk” dedi.

Devlet ve Belediyeler vatandaşın konut ihtiyacını karşılamalı!

Bizim Gazete yazarlarından Fehim Üçışık bugünkü köşe yazısında vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması konusundan bahsetti. Üçışık, Devlet ve Belediyelerin bu konuda yükümlü olması gerektiğini söyledi.

2015 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

Belediyeler tarafından tüm konut ve işyeri sahiplerinden, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak alınan vergiye çevre temizlik vergisi deniyor. İşte, 2015 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

Belediyeler hafta sonu çalışır mı?

Konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile ilgili bazı iş ve işlemler belediyede yapılıyor. Peki, belediyeler hangi saat dilimlerinde hizmet veriyor? Belediyeler hafta sonu çalışır mı? İşte belediye çalışma saatleri..

Belediyelerin arsa ve konut üretimi!

Belediyeler düzenli kentleşmeyi sağlamak, beldenin konut, sanayi ve ticaret alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla arsa ve konut üretiminde bulunabiliyor. İşte Belediye Kanununda düzenlenen belediyelerin arsa ve konut üretimi...

Belediyeler konut alanları oluşturacak!

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun yürürlüğe girdi

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Belediyeler konut Haberi

Belediyeler konut

Belediyelerce konut satışı!

Belediyelerce konut satışı hususu, Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik kapsamında belirleniyor. Yönetmelik hükümlerine göre, belediyeler Toplu Konut Bölgelerinin diledikleri miktardaki bölümü veya tamamı üzerinde, doğrudan Belediye olarak veya Belediye Şirketlerince konut yaptırabiliyor.


Belediye veya Belediye Şirketlerinin Konut Yaptıranlar olarak uyacakları usül ve esaslar yönetmelik kapsamında Doküman-8' de belirleniyor. Konu ile ilgili yasal hükümler aşağıda sıralanıyor:


Belediyelerce Konut Satışı

Madde 13 - Belediyeler, Toplu Konut Bölgelerinin diledikleri miktardaki bölümü veya tamamı üzerinde, doğrudan Belediye olarak veya Belediye Şirketlerince konut yaptırabilirler. Bu durumda, Belediye veya Belediye Şirketi tarafından konut yaptırılacak arsalar satışa konu edilmez. Ancak bu arsaların arsa bedeli, Muhammen Arsa Satış Bedeli üzerinden, Belediye veya Belediye Şirketi tarafından Toplu Konut Bölgesi Hesabına yatırılır....