29 / 12 / 2024

Belediyelerin denetimini kim yapar

Belediyelerin denetimini kim yapar

Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılıyor. Peki, belediyelerin denetimini kim yapar? İşte belediyelerin denetimi mevzuatı...

Belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek için yapılan belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

İşyeri çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nasıl ödenir? İşyeri çöp vergisini kim öder?

Mesken çöp vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeniyor. Peki, mesken çöp vergisini kim öder?

Kooperatif denetimini kim yapar?

Kooperatif yönetimi denetçiler tarafından denetleniyor. Peki, kooperatif denetimini kim yapar? Kooperatif denetçisi olarak seçilecek kişilerde aranan özellikler nelerdir? İşte kooperatif denetçileri..

Yapı denetimini kim yapar?

Yapı denetim kuruluşunca, şantiyede yapılan denetim sonuçları deftere işleniyor. Peki, yapı denetimini kim yapar? Yapı denetiminden sorumlu kişi veya kişilerin sorumlulukları nelerdir? İşte yanıtı..

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kapıcının kıdem tazminatını kim öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? İşte yanıtı..

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Tüm belediyelerin bankası var!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İller Bankasının ( İLBANK ), AK Parti iktidarı sonrasında, siyasi ayrım gözetmeden tüm belediyelerin de bankası olduğunu söyledi.

Belediyelerin denetimini kim yapar Haberi

Belediyelerin denetimini kim yapar

Belediyelerin denetimini kim yapar?

Belediyelerin denetimi; faaliyet ve işlemlerinde hataların önlenmesine yardımcı olmak, çalışanların ve belediye teşkilâtının gelişmesine, yönetim ve kontrol sistemlerinin geçerli, güvenilir ve tutarlı duruma gelmesine rehberlik etmek amacıyla; hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek, karşılaştırmak ve ölçmek; kanıtlara dayalı olarak değerlendirmek, elde edilen sonuçları rapor hâline getirerek ilgililere duyurmaktır.


Denetimin kapsamı ve türleri

Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. Denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, malî ve performans denetimini kapsar.İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılır.


Ayrıca, belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, idarenin bütünlüğüne ve kalkınma plânı ve stratejilerine uygunluğu açısından İçişleri Bakanlığı, belediye başkanı...