13 / 05 / 2024

belediyeye devredilen tabiat parkları

belediyeye devredilen tabiat parkları

Şahikaya Kanyonu, Amazon ve Bayraktepe Tabiat Parklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 5 yıl süre için devralınmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirilerek parkların geleceği masaya yatırıldı.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Trabzon Beşikdüzü'ndeki belediyeye devredilen arazi mecliste!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde belediyeye devredilen arazi meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Terme Amazon Tabiat Parkı gün yüzüne çıkarılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Terme Amazon Tabiat Parkı'ndaki eşsiz güzellik Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkarılıyor.

Düzce'deki eski Yimpaş binası belediyeye kiralanacak!

Düzce Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarını tamamladı. Toplantıda Düzce'de bulunan eski Yimpaş binasının belediyeye kiralanması onaylandı.

Trabzon’daki Sera Gölü Tabiat Parkı yenileniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Sera Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Uygulaması" projesi başlatıldı.

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacak.

Silivri-Danamandıra Tabiat Parkı'na bina yapıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan Silivri- Danamandıra Tabiat Parkı'nda betonarme bina yapılması çevrecilerin tepkisine yol açtı. 3 metreye 7 metre uzunluğunda yapılan binayla ilgili çevreciler Silivri Belediyesine şikayette bulundu.

Çorum Gemici Tabiat Parkı'nda çalışmalar hızlandı!

Çorum Osmancık Belediyesi tarafından Gemici Mahallesinde 11 dönüm alan üzerine inşa edilen Gemici Tabiat Parkında çalışmalar hızlandırıldı.

Alleben Göleti tabiat parkı oldu!

Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği Alleben Göleti ile İslahiye’deki Huzurlu yaylasındaki park “tabiat parkı” olarak tescil edildi.

Türkiye'deki tabiat parkı sayısı 208'e yükseldi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gaziantep'te koruma statüsü verilerek ilan edilen 2 yeni tabiat parkıyla Türkiye'deki tabiat parkı sayısının 208'e yükseldiği bildirildi.

Tekirova Tabiat Parkı Türkiye'nin 206'ıncı tabiat parkı oldu!

Koruma statüsü getirilen Tekirova Tabiat Parkı, kızılçam ormanı, maki bitki örtüsü, zengin flora ve faunasıyla sportif olta balıkçılığı, çadırlı kamp, tabiat yürüyüşü, tabiat fotoğrafçılığı gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor

belediyeye devredilen tabiat parkları Haberi

belediyeye devredilen tabiat parkları


Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan toplantı sonrası; Vezirköprü- Şahinkaya, Terme -Amazon  ve Tekkeköy -Bayraktepe alanların Bakanlık tarafından Tabiat Parkı ilan edilmesi sonrası; bu alanların korunması ve sürdürülebilir kullanımı için ziyaretçilere açılması konusunda neler yapılması ve bundan sonra nasıl bir yol haritası oluşturulması gerektiği konusunda görüşmeler yapıldı.


Toplantıda, Tabiat Parkı ilan edilen bu alanlar için “Tabiat Parkları Gelişme Planı” hazırlanması ve bu plan doğrultusunda çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, bu alanlara giriş kontrol ünitelerinin tasarlanması ve hazırlanması, temelsiz, topoğrafyaya zarar vermeyecek nitelikte kullanılabilir fiziki mekânların oluşturulması ve altyapı çalışmalarının başlatılması konuları da görüşülerek karara bağlandı.



Samsun Büyükşehir...