27 / 04 / 2024

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. İlhan, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlhan, ''Bakanlığınızın resmi sosyal medya hesabından da paylaşıldığı üzere ''Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nı Kırşehir Belediye Başkanlığımıza emanet ediyor, işletmecilik hakkını devrediyoruz'' şeklinde de duyurulan Kırşehir Belediyesi ile anlaşılması sonucu devri yapılması beklenen Tabiat Parkı hiçbir gerekçe gösterilmeden ve Kırşehir Belediyesi'nin anlaşma gereği olan bedeli ödemesine rağmen tek taraflı olarak bakanlığınızca iptal edilmiştir. Unutulmamalıdır ki devletin kurumlarının sinyalleşmesi ve rövanşist yaklaşım göstererek halki cezalandırması çok tehlikeli ve kabul edilebilir bir durum değildir zira Kırşehir daha önce de karşılaştığı bu gibi durumlardan demokrası mücadelesi ve zaferi ile gereken cevabı vermiştir'' diye konuştu. 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın soruları:
1- Kırşehir Belediyesi ile sözleşmesi yapıması ve gerekli bedelin belediyece ödenmesine rağmen neden gerekçe gösterilmeden bakanlığınızca bir iptal söz konusu olmuştur?

2- Bakanlığınızın sözleşmeyi iptal gerekçeleri nelerdir?


Geri Dön