05 / 05 / 2024

Belvü Gazinosu

Belvü Gazinosu

1947 yılında Surp Agop sahasında İstanbul Belediyesi tarafından satılan bir arsada büyük bir otel inşa edilecekmiş. Belediye tarafından inşa edilecek olan Radyoevi'nin arkasına tesadüf ediyormuş.

Sinop'taki Jandarma Gazinosu TOKİ'ye devrediliyor!

Sinop Şehir Meydanı Projesi kapsamında Jandarma Gazinosu'nun boşaltılarak Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devri hususunda mutabakat sağlandı

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

Sarıyer Altınkum Plajı 92.6 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı!

Sarıyer’in en ünlü plajlarından Rumeli Kavağı’ndaki Altınkum Plajı ve Gazinosu İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 92 milyon 690 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Belvü İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Belvü İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Oğuz ve Fahri Tural ortaklığında kuruldu. 

Konya Teksas Gazinosu ve opera binası kamulaştırılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Meram Son Durak Tavusbaba bölgesindeki opera diye bilinen bina ve yanındaki binalar; diğerinin de Teksas Gazinosu olarak bilinen Alaaddin Durağı yanındaki binada kamulaştırma başlatıldı. İki tarihi yapı yıkılmaya hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir'den tarihe iz bırakacak kamulaştırma!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada Konya’daki problemli alanlara müdahale etmeyi sürdürdüklerini dile getirerek, Teksas Gazinosu olarak bilinen bina ile Meram Tavusbaba bölgesindeki opera binasının kamulaştırıldığını ve önümüzdeki günlerde yıkılacağını söyledi.

Abant'ta kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!

Abant Tabiat Parkı'nda Bolu İl Özel İdaresi tarafından kiraya verilen göl kenarındaki Kır Gazinosu işletmecisinin toprak kısmı betonlayarak yaptığı kaçak konaklama ünitesini verilen sürede kaldırmadığı ortaya çıktı.

İBB'nin Lunapark Gazinosu arazisini alması yargıya taşındı!

İBB Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Vatan Caddesi üzerinde yer alan Lunapark Gazinosu'nun arazisi 370 milyon TL bedelle İBB tarafından alınmasını değerlendirdi. Konu yargıya taşındı.

İBB, Lunapark Gazinosu'nun arazisini aldı!

İBB'nin satın almak istediği arazilerle ilgili teklif oybirliğiyle kabul edildi. Araziler içinde en dikkat çekici olan Lunapark Gazinosu'nun arazisi.

Ankara Çubuk Gazinosu yıkıldı mı?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, halen sürdürdükleri Kent İzleme Merkezi çalışmaları kapsamında, Ankara Çubuk Barajı’nda bulunan Baraj Gazinosu’nun yıkıldığını tespit etti.

1940 yılında İsmet İnönü, İstanbul'un imarıyla ilgilenmiş!

1940 yılında Taksim Belediye Gazinosu'nun açılış merasimine katılan Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, açılışı yapılan gazino ile İstanbul'un imarına ait faaliyet hakkında, Lütfi Kırdar tarafından, verilen izahatı dinlemiş

Antalya İnceboğaz Plajı mesire alanı oluyor!

ANTALYA’nın Kaş Belediyesi, ilçenin en iyi plajları listesinde yer alan İnceboğaz Plajı’nı piknik ve mesire yeri olarak yeniden düzenleyecek. Plajda kır gazinosu, soyunma kabinleri ve büfeden oluşan 40 metrekarelik kapalı alan oluşturulacak.

Antalya İnceboğaz Plajı mesire alanı olacak!

Antalya’nın Kaş Belediyesi, ilçenin en iyi plajları listesinde yer alan İnceboğaz Plajı’nı piknik ve mesire yeri olarak yeniden düzenleyecek. Plajda kır gazinosu, soyunma kabinleri ve büfeden oluşan 40 metrekarelik kapalı alan oluşturulacak.

Belvü Gazinosu Haberi

Belvü Gazinosu



Yeni bir otel yapılacak


Yeni otel Radyoevi arkasında olacak


     Belediye, Surp Agop sahasındaki arsaları ifraz ettirerek müzayede ile satmıştı. Bu arsalardan bir kısmının metremurabbaı 100, bir kısmının da 150 liradan satılmıştı. Sahanın cadde üstündeki arsalarında bugünlerde inşaata başlanacaktır. 

     Daha arkaya doğru 100 liraya satılan arsalardan birini Umumi Meclis azasından Mühendis B. Ragıp bu arsada büyük bir otel yaptıracaktır. Arsayı satın alırken Belediyeye bu hususta teminat vermişti.

     Otel inşa edilecek bu arsa Belvü Gazinosu'nun sağına ve inşa edilmekte olan Radyoevi'nin arkasına tesadüf ettiğinden, Boğaz'a fevkalade nezareti vardır. Belediyenin bugünkü mali vaziyeti yeni otel yaptırmaya elverişli...