08 / 05 / 2024

Berrak Barut yedi sekiz paşa yalısı

Berrak Barut yedi sekiz paşa yalısı

Nezih Barut ve eşi Berrak Barut, bir yandan da taşınma heyecanı yaşıyor. Çift, yaklaşık 4.5 yıl önce işadamı Haluk Erben’den satın aldıkları Kanlıca’daki ‘Yedi Sekiz Hasan Paşa’ yalısına geçecek..

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi kampüs inşaatı sürüyor!

Balıkesir’in Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin yeni akademik yıla yönelik projelerini ve hedeflerini açıkladı.

Yediçınar İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yediçınar İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Özşeker, Aydın Kuzuoğlu, Hülya Helim ve Mehmet Buran ortaklığında kuruldu. 

Yedi Mavi en uygun çözümü Daikin VRV’de buldu!

Yedi Mavi projesi, konumuna ve mimarisine en uygun iklimlendirme konforu için Daikin’in VRV teknolojisini seçti.

Yedi Mavi'de 60 ay sıfır faiz kampanyası için son günler!

Kalkavan Yapı-Hasan Sever İnşaat –Gül Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen “Yedi Mavi” de yaşam Şubat 2019’da başlayacak…

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyonunda sona gelinen Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ndeki çalışmaları inceledi.

Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı!

Türk sinema ve dizi oyuncusu ünlü Berrak Tüzünataç, Karadeniz yaylalarından ev alan ünlüler arasına girdi. Berrak Tüzünataç Rize'den ev aldı.

Kazlıçeşme Yedi Mavi Proje fiyatları 2017!

1+1'den 5+1'e kadar daire seçenekleri sunulan Yedi Mavi Evleri projesi Kalkavan, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat tarafından hayata geçirildi. Projede daireler 2019 yılında teslim edilecek...

Yedi Mavi Konutları 2017 güncel fiyatları!

Yedi Mavi Konutları 2017 güncel fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor. Yedi Mavi Evleri'nde 1+1'den 5+1'e kadar konut alternatifleri sunuluyor...

Yedi Mavi Projesi Zeytinburnu fiyatları!

Şubat 2019 tarihinde tamamlanacak olan Yedi Mavi Evleri İstanbul Zeytinburnu'na bağlı Kazlıçeşme'de sahil yolu üzerinde inşa ediliyor. Yedi Mavi Projesi Zeytinburnu fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'daki en önemli tarihi hanlardan birisi olan Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı.

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin kaba inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmalarında kaba inşaat çalışmalarını tamamladı

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi için başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamlıyor.

Yedi Güzel Adam Müzesi'nin restorasyonu tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi Güzel Adam Müzesi'ni de restore ediyor.

Berrak Barut yedi sekiz paşa yalısı Haberi

Berrak Barut yedi sekiz paşa yalısı

Nezih Barut ve eşi Berrak Barut, bir yandan da taşınma heyecanı yaşıyor. Çift, yaklaşık 4.5 yıl önce işadamı Haluk Erben’den satın aldıkları Kanlıca’daki ‘Yedi Sekiz Hasan Paşa’ yalısına geçecek. Barut şu an yaşadıkları Göktürk’ün şehir merkezine biraz uzak olmasından yakınıyor.


1870 yıllarında Asaf Paşa tarafından yapılan 3 katlı yalı, aşı boyası renginde. Yalının ismi, erlikten mareşalliğe kadar yükselen Hasan Paşa’dan (1831 - 1905) geliyor. Sultan Abdülaziz döneminde Beşiktaş Muhafızı, yani Beşiktaş Emniyet Amiri olan Hasan Ağa, Sultan 2. Abdülhamit döneminde bir darbe girişimini önleyince ‘paşa’ oldu.

Galatasaray Lisesi eski müdürü Ali Suavi ve arkadaşları, 1878’de Çırağan Sarayı’ndaki devrik sultan V. Murad’ı tekrar tahta çıkarmaya çalışınca Hasan Ağa elindeki sopayla müdahale eder. Ali Suavi’yi öldürüp ihtilali önleyince Sultan II. Abdülhamit kendisini paşa...