23 / 07 / 2024

beton kalite denetimleri

beton kalite denetimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetim faaliyetleri kapsamında şantiyelere gelen bazı beton örneklerinde uygunsuzluklar tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık konuyla ilgili tedbir alınmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

Kalite belgeli ve denetimli hazır beton hayat kurtaracak!

Düzce Depremi’nin 20’nci yıl dönümü vesilesiyle açıklamada bulunan ERMCO ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, mevcut binalarda halkımızın sağlıklı ve güvenilir deprem performans analiz raporu almasını sağlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yapı denetiminde 'Elektronik Beton İzleme' dönemi!

Yapı denetimleri için yeni sistem bugün yürürlüğe girdi. Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yeni yapı denetim sistemiyle beton numunelerinin elektronik ortamda takibi yapılacak.

Beton İzmir 2018 Fuarı başladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım AŞ tarafından 25-28 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak olan Beton İzmir 2018 Fuarı başladı.

Beton İzmir 2018 Fuarı 25 Nisan'da başlıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım AŞ tarafından düzenlenen Beton İzmir 2018 Fuarı 25 Nisan'da başlıyor. Fuar 28 Nisan'a kadar devam edecek. 

Beton İzmir 2018 Fuarı 25-28 Nisan'da!

İnşaat ve Hazır Beton Sektörlerini bir araya getirecek Beton İzmir 2018 Fuarı 25-28 Nisan'da gerçekleştirilecek. Fuar Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Kalite Fuar Yapım A.Ş. tarafından düzenleniyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği bir ilke imza attı!

Türkiye Hazır Beton Birliği, Beton Sürdürülebilirlik Konseyi “Sistem Operatörü”; Kalite Güvence Sistemi (KGS) de Beton Sürdürülebilirlik Konseyi “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı

Beton İstanbul 2017 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi bugün!

Kalite Fuar Yapım A.Ş. ve Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından düzenlenecek Beton İstanbul 2017 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi bugün başlıyor. Hazır beton ve inşaat sektörü ile tedarikçiler bir araya gelecek.

İdris Güllüce'den inşaatlarda beton kullanımı uyarısı!

Şehircilik Bakanı Güllüce, bazı firmaların maliyeti düşürmek için her kata farklı kalite beton kullanma vurgununu bozdu. Artık bina kalitesinde ortalamaya değil, planda her kat için belirtilen betonun kalitesi aranacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her kata beton denetimi yapacak!

Buna göre; beton denetimleri binaların her bir katı için de ayrı ayrı yapılacak ve her bir üretim biriminin projesinde öngörülmüş olan beton sınıfına uygunluğunun sağlanması koşulu aranacak.

Ahmet Ağırman: Depremden korunmanın yolu sağlam beton!

İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları ( İSTON ) Genel Müdürü Ahmet Ağırman' ın yorumuna göre; hazır betonda yüksek kalite, deprem esnasında riski azaltıyor...

Türkiye hazır beton birliği tebliği!

Türkiye hazır beton birliği - kalite güvence sistemi iktisadi işletmesi onaylanmış kuruluş olarak görevlendirilmesine dair tebliğ (MHG/2014-03) 24 Ocak 2014 tarihinde 28892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

İnşaat malzemeleri kalite denetimi yapan kuruluşlar incelenecek!

Marmara ve Düzce depreminden önemli dersler çıkaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat malzemeleri kalite denetimi ve bu denetimleri yapacak kuruluşları sıkı denetime tabi tutmayı planlıyor...

4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 13 Kasım'da yapılacak!

4. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 13 Kasım günü Four Seansons Hotel'de Sürdürülebilirlik Küresel Rekabet konusuyla gerçekleştirilecek...

beton kalite denetimleri Haberi

beton kalite denetimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denetim faaliyetleri kapsamında şantiyelere gelen bazı beton örneklerinde uygunsuzluklar tespit edildiğini açıkladı. Konuyla ilgili tedbir alınmasının zorunlu hale geldiğini belirten Bakanlık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu kapsamda beton numunesinin hangi sıklıkla alınacağı, numunenin betonun döküldüğü katı ve bölümü temsil etme derecesi, numunelere ilişkin deney planları ve sonucu uygun bulunmayan numunelere ilişkin yapacak işlemlere açıklık getirilerek, etkin bir denetim sistemi oluşturuluyor. Böylece ülke genelindeki inşaatlarda kullanılan betonun daha nitelikli olması sağlanacak." 


Türkiye Gazetesi...