18 / 05 / 2024

Betonarme karkas nedir

Betonarme karkas nedir

Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme Karkas; demirli betonla yapılmış yapıya deniyor. Peki, betonarme karkas ne demektir?

2024'te inşaat maliyetleri iki katına çıkıyor! Bakanlık resmi rakamları tek tek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Lüks inşaatta betonarme karkas evin 2023 yılı maliyeti 357 bin 312 TL iken, 2024 yılında bu rakam 637 bin 838 TL olacak.

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Antalya'da satılık gayrimenkul ihalesi 22 Mayıs'ta!

Antalya PTT Başmüdürlüğü tarafından arsa ve üzerinde betonarme karkas olan 4 katlı Hasyurt PTT Hizmet, Santral ve Lojman Binası satılıyor..

İstanbul Sancaktepe'de satılık benzin istasyonu 18 milyon TL'ye !

İstanbul Sancaktepe'de yer alan arsa ve üzerinde benzin satış istasyonu enkazı ile natamam betonarme karkas binası olan ana taşınmaz satılıyor. Taşınmazların satış bedelleri 18 milyon TL.

Bursa Nilüfer'de 9.9 milyon TL'ye satılık market!

Nilüfer Belediye Başkanlığı, Ataevler Mahallesi'nde bulunan iki katlı betonarme karkas marketi satışa çıkardı. İhalesi 25 Ocak'ta gerçekleşecek marketin satış bedeli 9 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Kayseri'de 3,5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kayseri İli Kocasinan İlçesi'nde yer alan betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş 20 yıllık bina 3 milyon 522 bin 783 TL bedelle icradan satışa çıkarıldı.

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Bir dairenin inşaat maliyetleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen rakamlar ile hesaplanıyor. 2016 yılında betonarme ve çelik karkas bina olarak inşa edilen bir yapıda ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden evi yanan aileye yeni ev!

Şu an ailesi ve çocukları ile birlikte ahırdan bozma bir yerde yaşamak zorunda kalan Durmuş ailesi, Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarıyla 110 metrekare, betonarme karkas, tek katlı yeni bir eve kavuşacak...

Betonarme bina metrekare maliyeti 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, meskenler için betonarme bina metrekare maliyeti 2016 nedir? Betonarme bina metrekare maliyeti nasıl hesapl

Kat bahçesi nedir?

Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan kat bahçeleri, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat bahçesi nedir? Kat bahçesi nasıl yapılır?

Bina geometrisi nedir?

Bina geometrileri; Deprem yönetmeliğinde Betonarme binalarda bina geometrisi, Çelik binalarda bina geometrisi, Prefabrike betonarme binalarda bina geometrisi ve Yığma binalarda bina geometrisi olarak açıklanıyor. Peki, bina geometrisi nedir?

Betonarme karkas ne demektir?

Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme Karkas; demirli betonla yapılmış yapıya deniyor. Peki, betonarme karkas ne demektir?

Orta mesafeli koruma alanı nedir?

İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği'nde tanımlanan orta mesafeli koruma alanı nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Betonarme karkas nedir Haberi

Betonarme karkas nedir

Betonarme karkas ne demektir?

Betonarme, eğilme ve çekme kuvvetlerine dayanması için içine uygun şekilde çelik donatı yerleştirilmiş betonu ifade ediyor. Betonarme ile birbirine iyice bağlanan bu iki malzemenin dış kuvvetlere karşı ortak çalışmaları sağlanmış oluyor.


Karkas; demirli betonla yapılmış yapıya deniyor.


Bu yapıların dış ve iç duvarları, tavan ve tabanları beton, taş, tuğla gibi malzemelerden yapılır. Çelik veya karkas kolonları, kirişleri bulunur.


- Yapısal Çelik Kullanılan Sistem; imalatları ve şekillendirilmeleri sahada yapılılır.Kolonlar ve kirişler yükleri taşıyacak şekilde düzenlenir. Ayrıca yük taşımayan elemanları yapıya bağlayan bir sitemdir. 


- Hafif Çelik Taşıyıcılı Sistem; evlerin kaplamaları alıcının istediği şekilde düzenlenebilir. Duvarlar ile tavanları fabrikada yapıldıktan sonra sahada montajları yapılır. Sistemde yer alan çelik taşıyıcılar, alçı panel ve kontrplak ile kaplanır. Isı yalıtımı için camyünü, taşyünü gibi malzemeler...