05 / 05 / 2024

beyanname nasıl yapılır

beyanname nasıl yapılır

Mal beyanı, adres beyanı, emlak beyanı gibi terimlerde karşımıza çıkan beyan ne demektir? Beyan nasıl yapılır?

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi girişi nasıl yapılır?

Gayrimenkul sermaye iradı mükellefleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyannamelerini verebiliyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi girişi nasıl yapılır?

İşyeri kira gelirinin beyanı nasıl yapılır?

2014 yılı içerisinde işyerini kiraya vererek, 27 bin TL istisna sınırından yüksek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, işyeri kira gelirinin beyanı nasıl yapılır?

Peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyanname verilerek gelir vergisi ödeniyor. Peki, peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

Kira geliri için e-beyanname nasıl verilir?

2014 yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde eden kimselerin kazançlarının vergilendirilmesinde öncelikle beyan veriliyor. Peki, internet üzerinden kira geliri için e-beyanname nasıl verilir? İşte yanıtı..

Değer artış kazancının beyanı nasıl yapılır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malını ilk 5 sene içerisinde elden çıkaran kimseler değer artış vergisi mükellefi oluyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, değer artış kazancının beyanı nasıl yapılır?

Muhtasar beyanname nasıl doldurulur?

Muhtasar beyanname ile, iş verenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildiriliyor. Peki, muhtasar beyanname nasıl doldurulur?

Çevre düzeni planları nasıl yapılır?

Çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde belirleniyor. Peki, çevre düzeni planları nasıl yapılır?

Miras pay hesabı nasıl yapılır?

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Peki, miras pay hesabı nasıl yapılır? Miras nasıl paylaştırılır? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan esaslar...

Ada mevki ilanı nasıl yapılır?

Kadastro ilanında; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösteriliyor. Peki, ada mevki ilanı nasıl yapılır? İşte sorunuzun yanıtı ve mevki ilan tutanağı ile ada ilan tutanağı örnekleri...

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır? Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde ilan ediliyor...

Kira artış hesabı nasıl yapılır?

Yıllık kira sözleşme süresi dolan kiralamaların devam etmesi halinde ev sahibi için kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Peki, 2014 kira artış hesabı nasıl yapılır?

Mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

6183 sayılı Kanunun 62. maddesi hükmü uyarınca, kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılması gerekiyor. Peki, mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

Kadastroda düzeltme işlemleri nasıl yapılır?

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlarda düzeltme yapılabiliyor mu? Kadastroda düzeltme işlemleri nasıl yapılır? İşte Kadastro Kanunu esasları bu haberde..

beyanname nasıl yapılır Haberi

beyanname nasıl yapılır

Beyan ne demektir? Beyan nasıl yapılır?

-Beyan ne demektir?

Beyan, kelime anlamı olarak söyleme, bildirme anlamındadır. Beyanda bulunulduğu takdirde, ilgili konuya açıklık getirilmiş olunur.


Kişi, kurum ve kuruluşlar gerekli olduğunda mal beyanı, adres beyanı, emlak beyanı gibi beyannamelerde bulunurlar.


-Beyan nasıl yapılır?

Kişi, kurum ve kuruluşların gerektiğinde ilgili kuruma gidip, bildirimini iletmesi durumunda beyan gerçekleşmiş olur.



Işıl Seren...