05 / 05 / 2024

Beyanname verilme şekli

Beyanname verilme şekli

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki yazısında Beyanname verilme şeklini kaleme aldı. Beyannameler kural olarak ilgili vergi dairesine elden verilir. Ayrıca beyanname yukarıda sayılan eklerden ilgili olanları da kapsamalıdır...

Boş arsanın emlak vergisi olur mu?

Vergi kanunları gereğince gelir getirmeyen boş arsanın gelir vergisi olmuyor. Gelir getirmediği için Mart ayında Beyanname verilme de verilmiyor. Peki, boş arsanın emlak vergisi olur mu?

Yapı kullanma izin belgesi verilme şartları!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması ve elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin alınabilmesi için öncelikle yapı adına yapı kullanma izni belgesinin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni belgesi verilme şartları nelerdir?

1/5000 ölçekli nazım imar planını kim hazırlar?

İmar düzenlemelerine başlanmadan önce her bölgenin yapısına ve büyüklüğüne uygun bir şekilde planlar hazırlanıyor. Peki, 1/5000 ölçekli nazım imar planını kim hazırlar?

Kira sözleşmesinin şekli nasıl olmalıdır?

Gayrimenkulün kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinin şekli nasıl olmalıdır?

Değer artış kazancı vergisinde iktisap şekli!

İktisap tarihinden başlayarak 5 yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde iktisap şekli nasıl olmalıdır?

Çayırova 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu onaylandı!

Çayırova Belediye Meclisi'nde Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çokluğuyla onaylandı. Onayın kooperatifin belediyeye Mercedes Vito marka makam aracı bağışından sonra gelmesi tepki geçti.

Ayazağa 1/1000 ölçekli imar planı onaylandı!

Ayazağa Mahallesi için hazırlama aşaması tamamlanan ve Ayazağalıların katıldığı bir toplantıda halka anlatılan 1/1000 ölçekli imar planı, Sarıyer Belediyesi Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Melikgazi Mimarsinan'da büyük ölçekli park çalışmaları devam ediyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Şirintepe Mahallesi’nde bulunan ve ıslah projesi sonrasında 40.000 m2 alan üzerinde çok amaçlı ve büyük ölçekli park çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Miras vergisinde beyanname verme süresi!

Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişiden başka bir kişiye geçmesi halinde miras vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte, miras vergisinde beyanname verme süresi!

Manisa Saruhanlı'ya orta ölçekli OSB kurulacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Saruhanlı’ya Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi kuracaklarını bildirdi..

Türker Proje'nin 1/5000 ölçekli Kartal nazım imar planı tamamlandı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme'nin Kartal'daki eski fabrika arazimizin de içerisinde bulunduğu 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı çalışmalarının tamamlandı.

Emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Emlak vergisi konut sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödeniyor. İşte, emlak vergisi beyanname verme ve ödeme süresi!

Miras vergisi beyanname verme süresi!

Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkan miras vergisi ödemeleri için ilk olarak beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, miras vergisi beyanname verme süresi!

Beyanname verilme şekli Haberi

Beyanname verilme şekli



Mirasçılara intikal eden taşınmazların tapularının fotokopileri, " intikal eden taşınmazlara ait belediyelerce en son hesaplanan, emlak vergisi bildiriminin tasdik edilmiş sureti, " Araçlar ve silahlar için ruhsat fotokopisi, " Muristen kalan ve beyannamede indirim olarak dikkate alınan borçlara ait belgeler, " Muristen bankada mevduat hesabı kalmış ise banka hesabının durumunu varsa faizini gösteren ilgili banka şubesinden alınacak yazı, " Murisin kooperatif üyeliği varsa, ölüm tarihine kadar yatırılan para miktarını gösterir kooperatif yazısı, " Murise ait ticari veya zirai bir işletme varsa; " İşletme, bilanço esasına tabi ise ölüm tarihi itibariyle çıkarılmış 2 adet bilanço ve 2 adet gelir tablosu, " işletme hesabı esasına göre defter tutuluyorsa 2 adet işletme hesabı özeti ve 2 adet demirbaş listesi, " Diğer mallara...