05 / 05 / 2024

beykoz 2b arazilerinde kentsel dönüşüm

beykoz 2b arazilerinde kentsel dönüşüm

Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor. Proje kapsamında 4'er katlı evlerin inşa edilmesi planlanıyor...

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde 748 bin hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurum, 2B arazilerinde 748 bin hak sahibinin tapusuna kavuştuğunu söyledi.

Beykoz Ortaçeşme ve Çamlıbahçe sakinlerine tapu müjdesi!

Beykoz Belediyesi tarafından Ortaçeşme ve Çamlıbahçe Mahallelerinde 2B tapusunu almaya hak kazanan vatandaşlar için tapu teslim töreni gerçekleştirildi.

Beykoz Alibahadır Mahallesi'nde tapu sevinci!

Beykoz Belediyesi tarafından Alibahadır Mahallesi’nde 2B tapusunu almaya hak kazanan 13 ilçe sakinine tapuları teslim edildi.

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..

2B arazisi başvurularında son 6 gün!

2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül'e ertelenmişti. Buna göre 2B arazisi başvurularında son 6 gün kaldı..

Beykoz Çavuşbaşı imar çalışmalarında son adımlar!

2B arazisi ve kaçak yapılaşma sorunu ile öne çıkan Beykoz Çavuşbaşı bölgesinin imar çalışmalarında sona geliniyor.

Beykoz Ayazma mevkiindeki 2B sorunu meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi Ayazma mevkiindeki yerleşim alanlarının 2/B kapsamı dışında tutulması ve tapu tahsis belgeleri iptal edilen vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı..

Beykoz'daki 2B arazilerine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2/B kapsamında orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ve özel proje alanı uygulamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Beykoz'da 2B dışına çıkartılan arazilere ilişkin 9 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2B düzenlemesine göre orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjde!

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjdeli haber geldi. 2B’de bedeli ödemeyen, taksiti geciktirenlere bir şans daha verilecek. Naci Ağbal, “Vatandaşlara yeni bir başvuru hakkı getiriyoruz. Arazi bedelleri güncellenecek” dedi

Boğaz'daki 2B arazileri dönüşüm için üç yıldır bekliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2B arazilerinin dönüşümü üç yıldır bekliyor. Beykoz'da vatandaşların kullanımındaki arsalar için belediyeye ücretler ödendi. Müteahhitlerle anlaşmaları yapılan arsaların imar planları da bir yıl önce tamamlandı.

Cihangir Dönmez'den İdris Güllüce'ye Beykoz orman davası mektubu!

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez'den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Beykoz'un 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planları ile ilgili açık mektup geldi.

beykoz 2b arazilerinde kentsel dönüşüm Haberi

beykoz 2b arazilerinde kentsel dönüşüm

İstanbul Boğazı'ndaki ilk kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Proje kapsamında 4'er katlı evlerin inşa edilmesi planlanıyor.


Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor. İstanbul Boğazı'ndaki 2B arazilerde ilk dönüşüm çalışması Beykoz'da başlıyor. Çubuklu Mahallesi'nde 2B proje alanı olarak tespit edilen 150 dönüm arazide İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle kentsel dönüşüm projesi için ilk adım atılıyor. 348 bağımsız bölümün yer aldığı arazi, 198 farklı 2B parseliyle bir kısım özel mülkiyet sahibinin birleştirilmesiyle oluşturuldu. Mevcut binaların dönüşümünü amaçlayan çalışma kapsamında, 4'er katlı site tarzında evler inşa edilecek. Yürütülecek çalışmayla birlikte, 2B proje alanı ilan edilen bölgenin imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunuldu. Bakanlığın onayından...