22 / 05 / 2024

Beykoz dereleri ıslah ediliyor mu

Beykoz dereleri ıslah ediliyor mu

Beykoz'da istimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı. Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.

Kocaeli Derince’nin dereleri 7 milyona ıslah edilecek!

Kocaeli’nde yağmursularını kontrol altına almak için son 12 yılda 465 km uzunluğunda yağmursuyu hattı ile dere ıslahı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesindeki 3 derenin ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Bartın'daki tüm dereler ıslah edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bartın'da. Eroğlu, "Bugün 93 milyon lira maliyetinde 15 tesisin temelini atacağız. Biz Bartın'daki tüm dereleri ıslah etmeye karar verdik." dedi.

Yenifoça'ya biyolojik atık su arıtma tesisi kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik bölgelerinden Yenifoça’nın en büyük çevre sorununu çözüyor. Büyükşehir’in yatırımlarıyla içme suyu şebekesi baştan sona yenilenen ve dereleri ıslah edilen Yenifoça, şimdi de foseptikten kurtuluyor.

Kocaeli Maden ve Yukarı dereleri ıslah ediliyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Eşme bölgesindeki yerleşim alanları içerisinden geçen Maden ve Yukarı Derelerinin ıslahına başladı. İki derede yapılacak toplam 600 metre ıslah çalışması 1.5 milyon TL’ye mal olacak.

Bursa İsmetiye Deresi'nde çalışmalar sürüyor!

Kent merkezindeki dereleri ıslah eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, İsmetiye Deresi 'ndeki çalışmaları da tamamlanma aşamasına getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çalışmaları yerinde inceledi.

Hacivat Deresi’ndeki ıslah çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi!

Bursa kent merkezindeki dereleri bir bir ıslah eden, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hacivat Deresi’ndeki 3,5 kilometrelik kısmının ıslahı büyük ölçüde biterken ıslah çalışmalarını da tamamlanma aşamasına getirdi.

Beykoz Akbaba Deresi’nde atıksu sorunu tarih oluyor!

Beykoz'da istimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı. Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.

Üsküdar Meydanı dereleri ıslah ediliyor, altyapısı değişiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üsküdar / Çavuşderesi ve Bülbülderesi ıslah çalışmalarını başlatıyor. Çalışmayla aşırı yağışlarda ortaya çıkan olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Dere ıslah çalışmaları öncelikle Çavuşderesi’nde yapılacak.

Kızılırmak Sivas'la buluşacak! İşte Sivas'ın kanal projesi!

Sivas'ın ortasından geçen dereleri ıslah ederek Sivas'a Ak-su, Pünzürük gibi imaj projeleri yapan Başkan Sami Aydın, şu sıralar Kızılırmak ile ilgili eğlence ve yaşam konsepti üzerinde çalışıyor...

Ayazma ve Palamut derelerinde ıslah çalışması yapılıyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Çekmeköy, Sancaktepe, Maltepe ile Sultanbeyli ilçelerinden geçen Ayazma ve Palamut dereleri ile 10'un üzerinde küçük dereden oluşan kollarında ıslah çalışmasına devam ediyor..

Kosifler Beykoz Villaları 350 konuttan oluşacak

Beykoz"daki Kosifler Villaları projesi için start verildi. Kosifler Group 350 konuttan oluşacak olan projenin görsellerini yayınladı

Beykoz Konakları'nda 1 milyon 100 bin TL'ye!

Mert İnşaat'ın hayat verdiği Beykoz Konakları projesinde yüzde 40 peşinatla 48 ay vade farksız vade yapılabiliyor

Beykoz Vadi Evleri'nde 1 milyon 50 liraya! 48 ay sıfır faizle!

2008 yılından bu yana satışların devam ettiği Beykoz Vadi Evleri projesinde yüzde 40 peşinatla 48 ay sıfır faizle vade yapılabiliyor

Beykoz dereleri ıslah ediliyor mu Haberi

Beykoz dereleri ıslah ediliyor mu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen dere ıslah çalışmalarıyla ilçede taşkın riski tarih olurken dereler modern alt yapıya çevreleri de temiz bir çehreye de kavuşuyor. Dere ıslah çalışmaları kapsamında, Akbaba Deresi’nin Sülükhane mevkiinde kalan 300 metrelik kısım, beton kesitler kullanılarak, 12 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde ıslah edilecek.


Islah edilecek bölgede bin ve 500 yıllık yağış rejimi hesaplanarak yapılan çalışmalarla taşkın ve sel baskını riskinin tamamen önlenmesi hedefleniyor. Derenin kayma riski taşıyan bölgelerinde ise fore kazık sistemi uygulanarak ilçe sakinleri için güvenli bir çalışma yürütülüyor.


Akbaba Deresi’nin kalan kısmında da ıslahı yapılan diğer kısımlarda olduğu gibi atıksular dere kenarlarındaki kolektörlere bağlanacak, Beykoz Deresi’nden çevreye atık su girişi de engellenmiş olacak.


Akbaba Deresi’ndeki ıslah çalışmasının bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.


Tokatköy...