15 / 05 / 2024

Beykoz Kasrı nerede

Beykoz Kasrı nerede

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

1952 yılında Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş!

1952 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Beykoz Kasrı'nın Prevantoryum yapılmasına karar verilmiş.

Emlak Konut GYO Beykoz projesi nerede? Emlak Konut GYO Beykoz fiyat listesi!

Emlak Konut GYO Beykoz projesi nerede sorusunun yanıtı ve Emlak Konut GYO Beykoz fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte 776 konutluk dev projenin detayları...

Emlak Konut GYO Beykoz projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beykoz Orta Çeşme projesi için düğmeye bastı. Peki Emlak Konut GYO Beykoz projesi nerede? Emlak Konut GYO Beykoz projesinde kaç konut var? İşte Emlak Konut GYO Beykoz projesi 10 soruda tüm detaylarıyla...

Özyazıcı İnşaat Beykoz projesi nerede?

Özyazıcı İnşaat Beykoz projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Özyazıcı İnşaat Beykoz projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Verra Suites Beykoz nerede?

Tüfekçioğlu Grup tarafından İstanbul'da hayata geçirilen Verra Suites Beykoz projesi 20 Kasım'da satışa çıkacak. Peki Verra Suites Beykoz nerede?

Beykoz Düşler Vadisi nerede?

Düşler Vadisi projesi Yılmaz İnşaat tarafından İstanbul Anadolu Yakası Beykoz'da Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva’daki arazisi üzerinde hayata geçiriliyor. Peki Beykoz Düşler Vadisi nerede?

TOYA Beykoz Korubaşı nerede?

30 ile 45 dönüm arazi üzerinde yer alacak olan TOYA Beykoz Korubaşı projesinin ruhsatı 2018 yılına kadar çıkacak. Peki TOYA Beykoz Korubaşı nerede?

Beykoz Mecidiye Kasrı hizmete açıldı!

Beykoz Mecidiye Kasrı, restore edilip müze olarak hizmete açıldı. TBMM Milli Saraylar'a bağlı müze düzenlenen törenle açıldı.

2006 yılında Beykoz Kasrı için Kadir Topbaş'a tam yetki!

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz Kasrı'nın da içinde bulunduğu 200 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tam yetki vermiş.

İstanbul Beykoz'da 5 bin dönümlük arsa 1 milyar dolar ilanı sahte mi?

İstanbul'da Beykoz Riva'da satılık bir arazi için internette verilen ilan dikkat çekti. İlana göre; 5 bin dönümlük arazi 1 milyar dolara satılıyor. yaklaşık 5 milyon metrekare olan arazinin nerede olduğu ise ilanda anlatılmıyor.

1999 yılında Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş!

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

1999 yılında Beykoz Kasrı müze olacakmış!

1999 yılında Milli Saraylar'a devredilen Beykoz Kasrı müze olacakmış. 1855 yılında Hidiv Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın temelini attığı, mimarlığını ise Balyan kardeşlerin yaptığı tarihi bina restore edildikten sonra müze olacakmış.

Beykoz AcarBlu Residence nerede?

Beykoz AcarBlu Residence projesinde toplam 240 adet daire bulunuyor. 30 kat şeklinde yükselen proje Acarlar Şirketler Topluluğu tarafından hayata geçiriliyor. Peki Beykoz AcarBlu Residence nerede?

Beykoz Kasrı nerede Haberi

Beykoz Kasrı nerede



Beykoz Kasrı onarım istiyor


Yıllardır hastane olarak kullanılan ve hastane yönetimiyle Beykoz Vakfı arasında dava konusu olan tarihi Beykoz Kasrı boşaltıldı. Binanın hangi amaçla kullanılacağı henüz belli değil.


     Bahçesinde yüz yıllık ağaçlar, bakımsızlıktan birbirine girmiş. Kaldırım taşları temizlenmeyen otlar yüzünden görülmüyor. Tam anlamıyla terk edilmiş virane bir tarih köşesi. Renkli mermerlerle bezeli cephelerinden bugün eser yok; bu bilgiyi ancak arşivlerden öğrenebiliyoruz. Camlara naylonlar geçirilmiş, çerçeveler çürümüş, her an dökülme tehlikesiyle karşı karşıya. İçerideki ağır rutubet kokusu nefes almayı güçleştiriyor. 145 yıllık Beykoz Kasrı'nın bugün her yanı çöp ve pislik içinde. Kısa bir süre öncesine kadar Çocuk Göğüs Hastalıkları...