27 / 04 / 2024

Beykoz Mahmut Efendi Külliyesi

Beykoz Mahmut Efendi Külliyesi

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı: "İnşaatların ne yapımında, ne de yapılan müdahalede İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın ilgisi de dahli de söz konusu değildir." şeklinde açıklamada bulundu.

Beykoz Mahmut Efendi Külliyesi'ndeki kaçak binalar yıkılıyor!

Bir derneğe ait kaçak olduğu belirtilen yapıların bulunduğu bölgeye yıkım için belediye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen TOMA'nın buzlu yolda devrilmesi sonucu 2 polis memuru hafif yaralandı.

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Beykoz'un imar ve iskan sorununa dikkat çekti...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 50 milyon dolarlık teminat!

Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin ait olduğu şirket ve yalı sahipleri arasında protokol imzalandı. Protokole göre yalının onarımı için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatı yatırıldı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nı yıkan gemi için sürpriz karar!

Dümeni kilitlendiği için Beykoz’daki tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarparak durabilen gemi ile ilgili sürpriz bir gelişme daha yaşandı.

Beykoz Mahmut Şevketpaşa'da doğal sit alanı imar planı askıda!

Beykoz Mahmut Şevketpaşa'da 60 bin 420 metrekarelik doğal sit alanının imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi! 1845'te Beykoz'da inşa edilen Şeyh Ethem Efendi Tekkesi Beykoz Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı.

Beykoz Şeyh Ethem Efendi Tekkesi restore edildi!

Beykoz Belediyesi, ilçede yer alan Şeyh Ethem Efendi Tekkesi'ni restore etti. Tekke yapılan restorasyonla özgün kimliğine kavuştu.

Beykoz'daki 2B arazilerine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2/B kapsamında orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ve özel proje alanı uygulamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Beykoz'da 2B dışına çıkartılan arazilere ilişkin 9 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2B düzenlemesine göre orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı..

Beykoz sahili otopark sorunu mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beykoz sahilinde bir bölümün ücretli otoparka dönüştürülmesine ilişkin sorunları meclise taşıdı. Tanal soru önergesinde bu alanın otoparka dönüştürülmesindeki gerekçeyi sordu..

Muhammed Keskin'den Mahmud Efendi Külliyesi açıklaması!

İstanbul Beykoz'da, İsmailağa cemaatine bağlı Marifet Derneği tarafından Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi adına yaptırılan Mahmud Efendi Külliyesi'ndeki binaların yıkımına yönelik tepkiler devam ediyor.

Ataşehir Yeditepe Üniversitesi'nin binası kaçak araziye mi yapıldı?

Orman Bakanlığı'nın Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi projesini iptal kararının ardından Kur'an Kursu binasının belediye ekipleri tarafından yıkılması, akıllara Kayışdağı'nda kaçak orman arazisi üzerine yapılan Yeditepe Üniversitesi'ni getirdi.

Orman Bakanlığı'ndan Mahmud Efendi Külliyesi açıklaması!

Beykoz Çavuşbaşı'nda yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi'yle ilgili Marifet Derneği'nin ortaya attığı iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, açıklama yaptı:

Beykoz'daki Mahmud Efendi Külliyesi yıkıldı!

Beykoz Çavuşbaşı'nda, inşaat halindeki Mahmud Efendi Külliyesi'nde yapılması planlanan yıkım için sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemi alındı. İş makinalarının saat 08.00 sıralarında içeri girmesiyle yıkım işlemi başladı.

Beykoz Mahmut Efendi Külliyesi Haberi

Beykoz Mahmut Efendi Külliyesi

 İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Beykoz'da, bir derneğe ait kaçak olduğu belirtilen yapıların yıkılması için başlatılan çalışmalara ilişkin, "İnşaatların ne yapımında ne de yapılan müdahalede İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'nın ilgisi de dahli de söz konusu değildir" değerlendirmesinde bulundu.


İsmailağa Cemaati adına İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde görsel ve sosyal medyada, cemaatleriyle de ilişkilendirilerek, bir karalama ve kışkırtma ortamı meydana getirilmek istenildiği vurgulandı.


Bu konuda cemaatlerini ve sevenlerini bilgilendirmeyi önemli buldukları ifade edilen açıklamada, söz konusu olayın kaynağının, külliye adı altında Marifet Derneği tarafından Çavuşbaşı'nda inşa edilmekte olan binalarla ilgili olduğu aktarıldı.


Konunun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bir şirkete kiraya verilen ormanlık alana cami ve abdesthanelerin yapılmasıyla ilgili olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle...