01 / 05 / 2024

Beylerbeyi Sarayı Tünel

Beylerbeyi Sarayı Tünel

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yenileniyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için açılan tarihi Beylerbeyi Sarayı Tünelinin bakım için kapatıldığını söyledi.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı!

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatması hedeflenen ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açıldı.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli Pazartesi açılıyor!

1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 19 Eylül Pazartesi günü trafiğe açılacak. Tünelin 45-50 dakikada geçilen yolu 3 dakikaya düşürmesi bekleniyor

Beylerbeyi Sarayı Tüneli'nin tamamı ulaşıma hazır!

Üsküdar-Beylerbeyi hattındaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşıma açılıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tarihi Beylerbeyi Sarayı Tüneli'nin trafiğe açılmasına ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli trafiğe açılıyor!

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor.

Ali Kılıç'tan Kadir Topbaş'a tünel çağrısı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tünel için İBB Başkanı Kadir Topbaş güzellemeleri şaşırttı. Başkan Kılıç, belediye binasından Bölge Hastanesi’ne uzanan 950 metre uzunluğunda bir tünel yapımı çağrıda bulundu.

Düden Katlı Kavşak ve Tünel Geçişi'nin inşaatı başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda dev bir projenin daha startını veriyor. Tünel geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi bugün başlıyor. Çalışmalar kapsamında Yeşilırmak Caddesi’nin doğu ve batı aksı 60 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin Büyükecel'de 4 tünel bu yıl açılacak!

Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu´nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını söyledi.

Muğla Gökova Kavşağı'na viyadük yerine tünel yapılacak!

Gökova Kavşağı'na yapılması düşünülen; Muğla 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun olumsuz kararı üzerine iptal edilen viyadüğün yerine, 200 metre ilerisindeki Akyaka Mahallesi giriş ve çıkışına tünel yapılması için çalışma başlatıldı.

Trabzon Çömlekçi'de 3. tünel çalışması yapılacak!

Trabzon Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, “Çömlekçi’de 3. tünel çalışması yapılacak. Tünele entegre olarak yeni otopark da halı sahanın alt kısmına inşa edilecek” dedi

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

Beylerbeyi Sarayı Tünel Haberi

Beylerbeyi Sarayı Tünel


Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor. Tünelin yeniden hizmete açılmasıyla birlikte trafik dolayısıyla 1 buçuk saati bulan Üsküdar – Beylerbeyi- Çengelköy hattı sahil yolculuğunun 15 dakikaya düşmesi hedefleniyor. 


TARİHİ DOKUSU MUHAFAZA EDİLDİ 


Üsküdar’ın incisi Beylerbeyi Sarayı’nın altında bulunan ve 1970’li yıllara kadar Üsküdar ile Beylerbeyi sahil yolunu birbirine bağlayan bir tünel olarak kullanılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, müze ve sergi olarak kullanımının ardından tekrardan sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete açılıyor. 2.90 cm yüksekliğindeki Tünel’in ulaşıma yeniden açılması sırasında yapılan çalışmalarda ise orijinal dokusu muhafaza edildi. Tünel’in tarihi yapısına zarar verecek hiçbir çalışma yapılmamasına özenle hassasiyet gösterildi.


1970’Lİ YILLARA KADAR KARAYOLU TÜNELİ...