28 / 08 / 2024

beylik han esnaf yardımı

beylik han esnaf yardımı

Bursa’ nın İnegöl ilçesinde 20 Ekim 2013 günü Beylik Han’ da meydana gelen yangın nedeniyle iş yerlerini kaybeden esnafa 111 bin 211 TL yardım toplandı....

Bağ-Kur'lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilik reformu kapsamında, Bağ-Kur'lular ve ev hanımları için erken emeklilik imkanı geliyor. Bağ-Kur'lular için yapılan düzenlemeyle birlikte 1 milyon küçük esnafın 5 yıl erken emekli olabileceği belirtiliyor.

Ankara Ulus İş Hanı'nda 300 dükkanın 240'ı kapandı! 

Ankara'nın merkezinde bulunan tarihi Ulus İş Hanı'ndaki esnaf bir bir handaki dükkanlarını kapatıyor. Son dönemdeki ekonomik daralma ve hanın hukuki statüsüyle ilgili yaşanan problemler, handaki esnafı olumsuz yönde etkiledi... 

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı'nın yıkımı davalık oldu!

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı’nın yıkılmasını istemeyen esnaf, davalık oldu. Esnaf, ''Mevcut binalar restore edilerek korunsun. Esnafı imha yoluna değil, ihya yoluna gidelim.” diye çağrıda bulundu.

Tokat'taki 265 yıllık han satışa çıkarıldı!

Tokat'ta I. Sultan Mahmut Dönemi’nden kalma 265 yıllık han satışa çıkarıldı. Tokatlı esnaf Abdullah Efeli, dedesinden kalma hanı restore ettiremedikleri için satmaya karar verdiklerini belirtti.

Edirne'deki 2. Vakıf İş Hanı'nın tahliyesi meclis gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne'deki bir vakıf iş hanında restorasyon nedeniyle kiracı esnafın tahliye edileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Bursa'daki Beylik Han restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa’nın kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa'daki Beylik Han restore ediliyor!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restorasyonla yeniden canlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restore ediliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede tarihi ve kültürel miras ile ilgili hazırladıkları proje sayısının 450’yi bulduğunu belirterek, İnegöl’de de tarihin yeniden canlanacağını söyledi.

Esenler'e Esnaf Hanımlar Çarşısı geliyor!

İstanbul Kalkınma Ajansı 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Esenler Belediyesi'nin hazırladığı projelerden ilki İstanbul Kadın İstihdam ve Girişimcilik Merkezi Projesi, ikincisi ise Esnaf Hanımlar Çarşısı Projesi.

Esenler'e Hanımlar Çarşısı geliyor!

Türkiye'ye örnek olacak projelerin altına imza atan Esenler Belediyesi, yakın zamanda açacağı Esnaf Hanımlar Çarşısı ile Esenler'de yaşayan kadınları iş hayatına kazandıracak.

beylik han esnaf yardımı Haberi

beylik han esnaf yardımı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 20 Ekim 2013 günü Beylik Han’da meydana gelen yangın nedeniyle işyerlerini kaybeden esnafa 111 bin 211 lira yardım toplandı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İTSO Başkanı Metin Anıl, yardım fonunda toplanan miktarla alakalı İTSO binasında basın toplantısı düzenledi.


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kurban Bayramının son günü Beylik Hanı yanmış ve esnafımız başta olmak üzere tüm İnegöl üzülmüştü. O dönem tüm siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kuruluşlarımız olayla ilgili seferber oldu. Olay yeri ziyaret edildi, acılar paylaşıldı, neler yapılabileceği hakkında teoriler üretildi. Tabi oradaki esnafımız, bir yandan hayatına devam etmek zorundaydı. Kendilerine yol belirlediler ama makine ve malzemeleri yanmıştı. Tabiri yerindeyse her şeye sıfırdan başladılar. Tabi ki, iyi dilek ve temenniler önemli ama beraberinde de bir...