29 / 04 / 2024

Beylik Han

Beylik Han

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı!

500 yıllık tarihi yapı olarak yükselen İnegöl Beylik Han, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük tahribat almıştı. Bursa İnegöl Beylik Han'ın restorasyonu tamamlandı.

Bursa Beylik Han, İnegöl Çarşısı'na değer katacak!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında büyük zarar gören Beylik Han’ın restorasyonu sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Beylik Han’ın duvarları yükselmeye başladı.

Bursa'daki Beylik Han restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa’nın kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa'daki Beylik Han restore ediliyor!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restorasyonla yeniden canlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

İnegöl Beylik Hanı restore ediliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede tarihi ve kültürel miras ile ilgili hazırladıkları proje sayısının 450’yi bulduğunu belirterek, İnegöl’de de tarihin yeniden canlanacağını söyledi.

İnegöl'deki Beylik Han restore edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beylik Han'ın tarihi dokusuna uygun olarak onarımı için ihaleye çıktı. 2 yıl önce çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale gelen, Bursa'nın İnegöl İlçesi’ndeki Beylik Han, yapılacak restorasyonla hizmete tekrar açılacak.

Yangında kül olan Beylik Han yeniden inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yapılacak olan Beylik Han’ının mimari yapısı ortaya çıktı. İnegöl Belediyesinin hazırlayacağı restorasyon projesiyle birlikte Beylik Han’ı yeniden inşa edilecek....

Beylik Han’da dükkanı yanan esnaflara 111 bin lira yardım yapıldı!

Bursa’ nın İnegöl ilçesinde 20 Ekim 2013 günü Beylik Han’ da meydana gelen yangın nedeniyle iş yerlerini kaybeden esnafa 111 bin 211 TL yardım toplandı....

İnegöl Kapalı Çarşı'da yangın çıktı!

Bursa İnegöl İlçesi Kapalı Çarşı'da bulunan tarihi Beylik Han'da yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede çarşıda bulunan iş yerine sıçrayarak büyüdü. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor...

Saklıhan Konakları satış ofisi!

Saklıhan Konakları satış ofisi telefon numarası ve adres bilgisinin ayrıntıları şöyle: Cumhuriyet Mahallesi Çavdarlı Sokak Beylikdüzü, İstanbul - Beyliküzü Saklıhan Konakları telefon:0212 871 42 60

Saklıhan Konutları Beylikdüzü'nde 2 oda 1 salon 390 bin TL!

Beyliküzü'nde yer alan Saklıhan Konakları'nda satışlar 390 bin TL'de başlayan fiyatlarla devam ediyor...

THK Adana'da 12 katlı işhanını kiraya verecek!

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, Adana Seyhanda bulunan işhanını kiraya vermek üzere ihale açtı. Yapılan açıklamaya göre THK, 12 katlı işhanını restore ettirerek kiraya verecek

Beylik Han Haberi

Beylik Han


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elvas ile birlikte İnegöl’de 500 yıllık tarihi olan ve 2013 yılında meydana gelen yangında tamamen harabeye dönen Beylik Han’da yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktıklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa’mızda bulunan ecdat yadigarı eserleri ve tüm tarihi değerleri ayağa kaldırıyoruz. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla artık Bursa, tüm dünyaya örnek olacak konuma geldi. Artık Bursa’mız, bir UNESCO Dünya Mirası ve evrensel değer olarak tescillendi. Bursa merkezinde yaptığımız çalışmalar artık tüm ilçelerimizde yaygınlaşmaya başladı. 17 ilçede tarihi ve kültürel miras ile ilgili yaptığımız çalışma 450’yi buldu” dedi.


“İnegöl’e yakışan anıtsal bir yapı olacak”

Büyükşehir’in tarihi...