05 / 05 / 2024

Beyoğlu Kent Konseyinde neler konuşuldu

Beyoğlu Kent Konseyinde neler konuşuldu

Beyoğlu Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Elite World Otel’de yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Kent Konseyi üyeleri Konsey Başkanı Bülent Katkak ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Beyoğlu Narmanlı Han'da inşaat başladı!

Beyoğlu’ndaki Narmanlı Han'ın bir restorasyondan geçeceği konuşuluyordu nicedir. Ve o gün geldi, kent platformlarının, aktivistlerin hukuki ve toplumsal itirazlarına rağmen Narmanlı Han’da inşaat başladı.

Beyoğlu Kent Savunması, Narmanlı Han projesine karşı çıktı!

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri tarihi Narmanlı Han’da başlatılan restorasyon projesine karşı çıktı ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurarak projenin iptal edilmesini talep etti.

Çocuklar Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor!

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” öğrencileri, Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor. Gezip gördükleri yerleri farklı açlardan bakarak resme döküyorlar.

Tarkan Konar: Gezi ruhuyla Beyoğlu'nu dönüştüreceğiz!

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı olan Tarkan Konar, Beyoğlu'na dair hedeflerini anlattı.Tarkan Konar gezi ruhunu yönetime taşıyacak katılma bir kent yönetiminin önemini vurguladı.

Beyoğlu Kent Konseyi yapıldı!

Beyoğlu Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Elite World Otel’de yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Kent Konseyi üyeleri Konsey Başkanı Bülent Katkak ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

İBB Beyoğlu 'nda arsa satıyor: 139 bin 500 liraya!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu, Kocatepe Mahallesi, Yeni Kafa Sokak 'ta yer alan arsayı 9 Ekim 2013 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Saraçhane 'de gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkaracak...

En pahalı öğrenci evi kiraları Beyoğlu'nda!

Üniversite kayıt döneminin başlamasıyla birlikte İstanbul'da öğrenciler tarafından en çok tercih edilen yerlerin başında gelen Beyoğlu'nda 1+1 ve stüdyo dairelerin aylık kiraları 1500 liradan başlıyor..

As Yapı Beyoğlu ofis projesinin lansmanı 2 Ekim'e ertelendi!

As Yapı Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul’un kalbinin attığı Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı üzerinde yepyeni bir ofis projesini hayata geçiriyor. As Yapı Beyoğlu ofis projesinin lansmanı 2 Ekim'e ertelendi...

Beyoğlu 'nda satılık arsa: 432 bin liraya!

Beyoğlu Sütlüce Mahallesi Mimar Sinan Caddesi 'nde yer alan arsa 18 Eylül 2013 tarihinde saat 12:00 'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Saraçhane adresinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak.

Beyoğlu'nda bina çöktü!

Beyoğlu'nda, yıkılma tehlikesi olduğu gerekçesiyle zabıta tarafından boşaltılan 4 katlı bina boşaltıldıktan 5.5 saat sonra yıkıldı. Beyoğlu Zabıtası'nın dikkati ve aldığı tedbir sayesinde ölen ya da yaralanan olmadı...

Kira bedellerine dayanamayan Beyoğlu müzik dükkanları kepenk kapatıyor!

Tünel Meydanı'ndan Galata'ya uzanan Galipdede Caddesi'ndekı müzık sektörü Beyoğlu'ndaki dönüşümden payını aldı. Yıllardır caddenin sakını olan müzik dükkânları kira bedellerine dayanamayıp kepenk kapatıyor. Galipdede Caddesi, bir zamanlar büyük bir müzik

Beyoğlu'nda dokuz yılda 5 bin bina restore edildi!

Beyoğlu Belediyesi, 9 yılda 5 bin tarihi binayı yeniledi. Belediye, işlev ve estetiğini yitiren binlerce binayı restore etmeye devam ediyor. Aslına uygun olarak yenilenen binalardan biri de Beyoğlu Belediye Binası.

Beyoğlu'nun Sosyal Market projesinden 20 bin kişi faydalanıyor!

Beyoğlu Belediyesi; "Sosyal Market" projesiyle İhtiyaç sahiplerine alışveriş imkanı sağlıyor. İlçe halkının gıda, giyim, temizlik malzemesi, yakacak gibi ihtiyaçlarını karşılayan Sosyal Market'ten şu an yaklaşık 20 bin kişi faydalanıyor...

Beyoğlu Kent Konseyinde neler konuşuldu Haberi

Beyoğlu Kent Konseyinde neler konuşuldu


Kahvaltılı toplantı öncesinde Beyoğlu Belediyesi’nin 2013 yılında yaptığı kültür ve sanat etkinlikleri anlatıldı. Toplantıda konuşan Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı Bülent Katkak, Beyoğlu Kent Konseyi ve Kültür Kenti Vakfı’nın yaptığı çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, Kent Konseyi Genel Kurulu’nun önümüzdeki Nisan ayında yapılacağını belirtti.


“18 bin aileye ulaştık”


Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise 10 yıl önce Yerel Sivil İşbirliği Merkezi kurulduğunu belirterek bu kurulun Beyoğlu’nda bulunan bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya topladığını anlattı. Daha önce Beyoğlu Güzelleştirme Derneği’nin ilçe adına yaptığı işleri daha sonra kurulan Yerel Sivil İşbirliği Merkezi’nin üstlendiğini belirten Demircan, bu oluşumun daha sonra Kent Konseyi’ne dönüştüğünü ifade etti. Kent Konseyi’nin kurduğu sistematikle halkla belediyenin birlikte projeler yürütmesinin önünü açtığını da sözlerine ekleyen Demircan, “Yerel Sivil İşbirliği...