02 / 05 / 2024

Beyoğlu Roma Parkına ne yapılacak

Beyoğlu Roma Parkına ne yapılacak

Beyoğlu Belediyesi, eski Roma Bahçesi ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yapılacak olan sosyal tesisin Roma bahçesinin üst kısmında yer alan arkeolojik alandan bağımsız 1150 metrekarelik başka bir arsada inşa edileceğini açıkladı.

Halk GYO Beyoğlu Binası 168 bin TL'ye 20 yıllığına kiralandı!

Halk GYO'nun "Beyoğlu Binası"sının tamamının, "Taksim Yatırım Gayrimenkul A.Ş." firmasına kiralanmasına aylık 168 bin TL'ye kiralanmasına ilişkin 10+10 yıl süreli sözleşme imzalandı.

Beyoğlu Piyalepaşa Mahalle Bahçesi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Beyoğlu Belediyesi, Piyalepaşa Mahalle Bahçesi'nin açılışını yaptı.

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

İBB Beyoğlu'ndaki gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu'nda yer alan gayrimenkulü 3 yıllığına kiraya verecek. 

Vakko 13 yıl sonra Beyoğlu'nda mağaza açıyor!

Vakko, İstanbul Beyoğlu’ndaki 44 yıllık mağazasından 2006'da ayrılmıştı. Vakko şimdi ise 13 yıl aradan sonra Beyoğlu’na geri dönüyor...

Beyoğlu'nda deprem esaslı dönüşüm başlıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bölgede başlayacak kentsel dönüşüm projesinden ve inşaatına devam edilen Taksim Meydanı projesini anlattı. 

Beyoğlu'nda yıkımına başlanan binanın duvarı çöktü!

Beyoğlu'nda risk nedeniyle yıkılmasına karar verilen binanın duvarı çöktü. Olay sorucunda 1 kişi enkaz altında yaralandı.

Beyoğlu 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 bütçesi meclise sunuldu!

2020-2024 Beyoğlu Belediyesi Stratejik Planı meclise sunuldu. Çalışmada depreme hazırlık süreci ile ilgili, "Yurttaşların sürekli eğitim alabilecekleri ve tatbikat yapabilecekleri, yeterli alana sahip bir afet bilinçlendirme ve eğitim parkı yapmak." maddeleri yer aldı...

Beyoğlu’nda çökme tehlikesi olan binaya yıkım kararı!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 2 Ekim'de Beyoğlu'nda tahliye kararı verilen binanın çökme tehlikesine karşı yıkımına karar verildiğini duyurdu...

Beyoğlu Küçük Piyale Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Beyoğlu İlçesi, Küçük Piyale Mahallesi 1162 Ada 27-29-69-73-74-76 Parsellerde Yer Alan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Beyoğlu'nda yıkım tehlikesi olan istinat duvarı yenilenecek!

Beyoğlu'nda yenileme çalışmaları kapsamında Yedikuyular Caddesi'nde bir şerit trafik akışına kapatılacak...

Beyoğlu’na kentsel dönüşüm müjdesi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile birlikte Okmeydanı sakinleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Okmeydanı’nda merakla beklenen kentsel dönüşümün müjdesini verdi.

Beyoğlu Örnektepe Mahallesi imar planı askıya çıkarıldı!

Beyoğlu İlçesi, Örnektepe Mahallesi, 3218 ada, 14 ve 15 parsellerin bir kısımlarına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı 2 Nisan 2019 tarihinde askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Roma Parkına ne yapılacak Haberi

Beyoğlu Roma Parkına ne yapılacak

Beyoğlu Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, eski Roma Bahçesi'nin imara açıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cihangir bölgesinde, eski Roma Bahçesi olarak bilinen, tarihi arkeolojik park ve sergi alanı, halen bölgeye yeşil alan olarak hizmet vermektedir. Yaklaşık 9 bin metrekarelik bu alanla ilgili olarak imara açıldığı ve inşaat yapılacağı ile ilgili asılsız haberler yapılmıştır. Oysa Roma bahçesinin üst kısmında yer alan, arkeolojik alandan bağımsız 1150 metrekarelik başka bir arsa daha vardır. Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkü olan yer otopark olarak kullanılmaktadır. 1150 metrekarelik bu arsanın içine 250 metrekare 2 katlı bir sosyal tesis yapımı için, İstanbul 1 nolu, Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 03.06.2016 tarih ve 2084 sayılı karar ile onaylanmış,...