28 / 04 / 2024

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.



Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Hatimoğulları, "restorasyon çalışmalarının ertelenmesi" çağrısında bulundu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması talebiyle soru önergesi sundu.

Hatimoğulları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un "hızlıca hayata geçirmek" istediği Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında Galataport, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Atlas Pasajı Sinema Müzesi, Atatürk Kültür Merkezi inşaatlarınını salgın döneminde de sürdüğünü belirtti. Galataport ve Atatürk Kültür Merkezi inşaatlarında işçilerde koronavirüs vakalarının olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmadığını belirten Hatimoğulları, işçilerin sağlıksız koşullarda yoğun mesaide çalıştırıldığını, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ise çalışmanın 35 gün gibi kısa bir sürede hızlıca bitirilip kültür merkezinin açıldığını kaydetti.  

Hatimoğulları’nın sunduğu önerge şöyle: 

- Korona salgını devam ederken, bu projelerin hızlıca’tamamlanması için ne gibi bir gerekçe vardır?

- Bakanlığınızca çalışmaların yürütüldüğü şantiyelerde bugüne kadar kaç kişiye korona virüs tanısı konulmuştur ve salgına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durdurulmamıştır?

- Kaç şantiye virüs yayılımının önüne geçmek için durdurulmuştur?

- Sağlık Bakanlığı ile virüs tespit edilen sahalarda uygulanan bir prosedür var mıdır? Virüs tespitinden sonra inşaat çalışanlarında olası riske karşı testler yapılmakta mıdır, yoksa virüsle mücadele ve gerekli denetim müteahhit firmalara mı bırakılmaktadır?

- Bu şantiyelerde korona virus salgınına karşı gerekli önlemlerin alınması konusunda denetimler yapılmakta mıdır? Hangi sıklıkla denetimler yapılmaktadır?

- Bugüne kadar Bakanlığınıza bağlı tüm şantiye alanlarındaki korona virus vaka sayısı, iyileşen hasta sayısı ve ölüm sayısı nedir?

- Kısa sürede hayata kavuşturulması için yoğun çalışmalar sürdürülen bu projelerin sağlayacağı siyasi prestij; inşaat işçilerinin, ailelerinin ve dolayısıyla halkın sağlığından daha mı önemli görülmektedir?

Beyoğlu Kültür Yolu projesiyle Beyoğlu'nun çehresi yenilenecek!


Geri Dön