07 / 05 / 2024

beyrut patlama konut sektörü

beyrut patlama konut sektörü

Dünya Bankası'nın Lübnan'daki bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hızlı hasar ve ihtiyaç değerlendirmesi tamamlandı. Buna göre, Beyrut'taki patlamadan  konut sektörü ağır şekilde etkilendi.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Beyrut'ta evleri hasar gören vatandaşlar zararlarının karşılanmasını bekliyor!

4 Ağustos'ta  Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle evleri zarar gören 15 binden fazla zararının karşılanmasını bekliyor.

Konut kredisi faizlerinde sert artış!

Haziran'da cumhuriyet tarihinin en düşük oranlı kredi faiz oranları açıklanmış, konut kredilerinde patlama yaşanmıştı. Ağustos ayında ise konut kredisi faizleri yükselmeye başladı. Peki güncel faiz oranları ne oldu? İşte bankaların güncel konut kredisi faiz oranları...

Türkiye'de en çok konut bu illerde satıldı!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hızlandı. 2020 yılının Ağustos ayında Türkiye'de en çok konutun satıldığı iller belli oldu...

En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi.

Beyrut'taki havai fişek fabrikası patlamasından en çok konut sektörü etkilendi!

Dünya Bankası'nın Lübnan'daki bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hızlı hasar ve ihtiyaç değerlendirmesi tamamlandı. Buna göre, Beyrut'taki patlamadan  konut sektörü ağır şekilde etkilendi.

Konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

İhtiyaç - taşıt - konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşle beraber otomobil ve konut satışlarında adeta bir patlama yaşandı. Peki konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

Konut fiyatlarındaki artış yüzde 10'a çıktı!

Karantinada normale dönüş de başladı. Bunların etkisi ile konut satışları haziran ayında 190.012’ye çıkarak patlama yaptı. Son bir yılda konut satışları ilk kez 1.5 milyonu geçti.

Hangi bankalar konut kredisi faizlerini artırdı?

Koronavirüsü pandemisi nedeniyle kamu bankaları konut ve taşıt kredilerinde indirime gitmişti. İndirim sonrası özellikle konut satışlarında patlama yaşandı. Fakat kamu bankalarının yaptığı kapmaya sona erdi. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

beyrut patlama konut sektörü Haberi

beyrut patlama konut sektörü

Dünya Bankası, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın 3,8 milyar dolar ila 4,6 milyar dolar arasında fiziksel hasara sebep olduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bankadan yapılan açıklamada, Dünya Bankası Grubu'nun acil olarak ihtiyaç duyulan küresel müdahaleye rehberlik etmek için Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) ile birlikte, Lübnan'daki bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hızlı hasar ve ihtiyaç değerlendirmesi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Açıklamada, yapılan ilk değerlendirmelere göre patlamanın 3,8 milyar dolar ila 4,6 milyar dolar arasında fiziksel hasara sebep olduğu tespit edildi.

Patlamanın 2,9 milyar dolar ila 3,5 milyar dolar arasında da tahmini ekonomik kayba sebep olduğunun aktarıldığı açıklamada, konut, ulaşım ve kültür varlıklarının en ağır etkilenen sektörlerden olduğuna dikkat çekildi.

Fuat Oktay'dan Beyrut Limanı açıklaması!

Türkiye, Beyrut'taki sembol...