27 / 04 / 2024

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 senesi Şubat ayı sonundan itibaren Türkiye genelinde konut satış ve yabancılara konut satış verilerini açıkladı. Şubat ayında ülke genelinde yabancılara konut satışı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 27 azalarak, 3 bin 350 olarak ifade edildi. Şubat'ta yabancılara konut satışının payı yüzde 4,2 olarak gerçekleşti. Yabancılara konut satışlarında ilk sırada 1261 konutla Antalya aldı. Antalya'yı 1133 konut satışıyla İstanbul, 225 konut satışıyla Mersin izledi.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Ocak-şubat aylarında yabancılara konut satışı, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 14,4 düşerek 7 bin 511 oldu. Antalya, 2023'ün 2 aylık zamanına toplam 2 bin 853 konutla yabancılara en çok konut satışı yapılan şehir oldu. Antalya'da geçen senenin aynı dönemine nazaran yabancılara konut satışındaki yükseliş yüzde 41,7 oldu. İkinci sıradaki İstanbul'da 2 ayda, geçen senenin aynı ayına yüzde 32,6 gerileme ile toplam 2 bin 513 konut satışı yapıldı.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön