29 / 04 / 2024

Bienal mekanları

Bienal mekanları

İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarım, mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, grafik tasarım, moda tasarımı, yeni medya tasarımı gibi başlıca alanlar ve ilgili tüm yaratıcı ürün ve projeleri kapsıyor

Zamansız içmekanlar konulu panel Skyland HOM'da büyük ilgi gördü!

Skyland HOM, geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dekorasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerden biri, “Zamansız İç Mekanlar” konulu bir panel oldu ve 200'den fazla öğrenci katıldı.

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

Dünyanın dekorasyonu en iyi mekanları belli oldu!

INSIDE Dünya İç Dekorasyon Festivali'nde en iyi dekorasyona sahip mekanlar açıklandı. Türkiye'den çok az kişinin bildiği bir yer girdi.

Vitra Tech-Slate serisi mekanları farklılaştırıyor!

Pek çok uluslararası ödüle layık görülen ve ilhamını Londra’dan alan Tech-Slate serisi mekanları farklılaştırıyor.

Çanakkale Seramik, Wabi ile çağdaş ve estetik mekanlar yaratıyor!

Çanakkale Seramik’in lüks ürün grubuna eklediği, büyük ebatlı ürün gamının prestijli koleksiyonu Wabi; farklı tipolojilerden oluşan ‘Koru’, ‘Iwa’, ‘Maburu’ ve ‘Shiro’ serileri ile çağdaş ve estetik mekanlar yaratıyor.

Mekanlar Mimarlık Tasarım Proje Uygulama Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mekanlar Mimarlık Tasarım Proje Uygulama Mühendislik Limited Şirketi Fatih Mehmet Türkmen tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

The Business Year Office mekanları esnek çalışma ortamı sunuyor!

The Business Year Office iç mekanları, malzeme kullanımı ve mekan kurgusuyla, kullanıcılarına esnek bir çalışma ortamı sağlıyor.

VitrA Provence romantik mekanlar yaratıyor!

VitrA’nın, mimar ve iç mimarların hayal ettiklerini tasarlamasına katkıda bulunmak için geliştirdiği VitrA PRO Nature karo koleksiyonunda yer alan Provence serisi, romantik mekanlar yaratıyor.

Seramiksan Truva Serisi, sade ve dinlendirici mekanlar vadediyor!

Taş görünümünün doğallığı ile seramiğin dayanıklılığını modern yapılar ile bütünleştiren Seramiksan Truva Serisi, sade ve dinlendirici mekanlar vadediyor…

İşte İstanbul'da bu yıl açılacak mekanlar!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Çağdaş Ertuna bugünkü yazısında İstanbul'da bu yıl açılacak mekanları listeledi. İşte Çağdaş Ertuna'nın o yazısı...

Bienal mekanları Haberi

Bienal mekanları



Bienalde “Kusurluluk” teması çerçevesinde hazırlanan 108 proje, iki farklı sergide izleyicileri bekliyor. 


KUSURLULUK

İstanbul Tasarım Bienali’nin teması, Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve aynı zamanda İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi olan Deyan Sudjic’in önerisi ile “Kusurluluk” (Imperfection) olarak belirlendi. Küratörler Emre Arolat ve Joseph Grima bu temayı ayrı ayrı yorumlayarak, bağımsız çalışmalarla iki farklı yaklaşım sundular.


BİENALDE NELER VAR?

Bienalde iki ana serginin yanı sıra kentin farklı noktalarına yayılan akademi programı, atölye çalışmaları sergileri, seminer programı, yaratıcı film kuşağı gösterimleri, paralel katılımcı etkinlikleri ve tasarım yürüyüşleri gerçekleştirilecek. 


MUSİBET

Küratör: Emre Arolat

İstanbul Modern

10:00—18:00

(Her Perşembe 10:00—20:00)

Arolat, sergisinin küratöryal çerçevesini iki ana başlık altında kurgulayarak şimdiki zamanın İstanbul’unu kentsel ve mimari tasarım bağlamında ele almayı hedefliyor. “Dönüşüm” başlığı altında, son dönemde İstanbul’da gündemde olan kentsel dönüşüm ve toplu...