03 / 05 / 2024

Zamansız içmekanlar konulu panel Skyland HOM'da büyük ilgi gördü!

Zamansız içmekanlar konulu panel Skyland HOM'da büyük ilgi gördü!

Skyland HOM, geçtiğimiz hafta sonu iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dekorasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerden biri, “Zamansız İç Mekanlar” konulu bir panel oldu ve 200'den fazla öğrenci katıldı.



Mimarlık ve tasarım alanında faaliyet gösteren LiveArch tarafından düzenlenen panelde, iç mimarlar Ahmet Yalçın, Emel Balcı ve Nazar Şigaher konuşmacı olarak yer aldı. Panelde, zamanın farklı dönemlerde mekanlara farklı şekillerde yansıdığı vurgulanırken, günümüz iç mimari anlayışında "zamansızlık" kavramının önemli bir parametre olduğu belirtildi. Panelde, mekanların iç tasarımında "uzun ömürlü kullanıma açık, fonksiyonel ve demode olmayacak tasarım anlayışının" yeni bir trend olduğu ortaya kondu.

Konuşmalarda, 1960 ve 1970'li yıllarda tasarımın sınırlayıcı bir tarzı olduğu ifade edildi ve 2000'li yıllardan itibaren kişiye özel akımların ön plana çıktığı vurgulandı. Konuşmacılar, zamansızlığın yeni bir akım olduğunu belirterek, iç mekan tasarımlarında insan hikayelerinin önemli olduğunu ve tasarımın bu hikayeleri merkeze alarak gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Böylelikle tasarımların zamansızlaşacağı ve demode olmaktan uzaklaşacağı vurgulandı.


Geri Dön