27 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde yapılan Ramazan etkinlikleri büyük ilgi gördü!

Beylikdüzü'nde yapılan Ramazan etkinlikleri büyük ilgi gördü!

Beylikdüzü’ndeki görkemli Ramazan etkinlikleri halktan büyük ilgi görüyor



Beylikdüzü’nde renkli Ramazan 

Dev meydanda her gece onbinler buluşuyor

Şehr-i Ramazan Beylikdüzü’nde Yaşanır diyerek Beylikdüzü Belediyesi’nce hazırlanan etkinlikler büyük ilgiyle karşılandı. Bereket, huzur, dostluk, paylaşım ve kardeşliğin pekiştiği Ramazan’da bu güzelliklere vurgu yapılarak, kültürel ananelerin hatırlanmasının amaçlandığı etkinlikleri her yaştan insana hitap ediyor. Her akşam ünlü bir ismin ağırladığı Beylikdüzü etkinlik alanında içerisinde dev bir lunapark, otağ çadırı, kültürel tanıtım standları, satış stantları ve etkinlik platformunun yer aldığı 10 dönümlük büyük bir alanda düzenlenmekte. Musiki, Türk Sanat ve Halk Müziği’nin birbirinden ünlü isimlerinin yanı sıra söyleşi programlarının da düzenlendiği akşamlarda, çocuklar da aileleri ile gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor. Keloğlan ve Nasrettin Hoca hikayeleri ile Hacivat ve Karagöz’ün münakaşalarını sunan Hüseyin Goncagül ve tiyatro ekibini izleyerek eğleniyor.

SULTANAHMET’İ ARATMIYOR

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Ramazan’ın özelliklerine vurgu yaparak, toplum içinde sosyal ve kültürel paylaşımların arttığı bu ayı kente en güzel şekilde yaşatmak istediklerini ifade etti. İstanbul’da Sultanahmet, Feshane ve kısmen Üsküdar’ın Ramazan’da ön plana çıktığını kaydeden Başkan Uzun “Beylikdüzü sakinlerinin kültürel ve sosyal faaliyetlere ilgi göstermesini gerçekten önemsiyorum. Geleneksel Sultanahmet Ramazan etkinliklerini burada gerçekleştiriyoruz. Tüm İstanbullular’ı Ramazan ruhunu yaşamak için Beylikdüzü’ne davet ediyoruz” diye konuştu.

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR

Bu organizasyonlarla alakalı karşılaştığı bir soruyu cevaplandıran Başkan Uzun, belediyenin resmi bütçesinden herhangi bir harcama yapmayıp, tamamen bağışçılar ve sponsorlarla bu çalışmaları yürüttüklerini bildirdi. İhtiyaç sahiplerine Ramazan süresince yemek dağıtımının yapılacağını belirten Yusuf Uzun “Beylikdüzü etkinlik alanı, Hz. Hamza Camii, Kazım Karabekir Caddesi, Kavaklı Çorbaevi, Yakuplu Çorbaevi ve Hz. Halit Camii olmak üzeren toplam altı ayrı noktada her gün 5 bin kişiye iftar organizasyonu gerçekleştiriliyor. Bunun 1500 kadarı da hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın bizzat evlerine gidilerek, servis ediyor” dedi.
Star


Geri Dön