05 / 05 / 2024

BIG üyeleri kimler

BIG üyeleri kimler

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kuruculuğunu üstlendiği BIG, prestijli projeleriyle, 10-13 Martta Cannes'da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de Beyoğlu'ndaki projeleri temsil edecek.

Tapu iptal davasını kimler açabilir?

Türk hukukunda tapu iptal ve tescil davaları sıklıkla görülen davalar arasında yer alıyor. Bu tür davalarda davacı bir hakkı zedelenmiş olduğu için taşınmazın bulunduğu mahkemeye dava açabiliyor. Peki, tapu iptal davasını kimler açabilir?

Ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?

Mesken sahibi olmak amacı ile para biriktirenlere devletten müjde geldi. Devlet, yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Peki, ev teşvik sisteminden kimler faydalanabilir?

Veraset ilamını kimler alabilir?

Veraset ilamı, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden kalan mirasın ve mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, veraset ilamını kimler alabilir? İşte yanıtı..

Kira stopajı kimler ödemez?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi (tevkifat) yapmak zorundadırlar. Peki, kira stopajı kimler ödemez?

Zorunlu deprem sigortası yapmak zorunda olanlar kimler?

Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini sağlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası yapmak zorunda olanlar kimler?

Veraset intikal vergisini kimler verir?

Veraset ve İntikal Kanununda verginin nasıl ödeneceği,kimler tarafından ödeneceğine dair maddeler bulunuyor.Buna göre veraset intikal vergisini kimler verir?İşte veraset intikal vergisi ödemekle yükümlü kişiler..

TOKİ indirim kampanyasına kimler başvurabilir?

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasına kimler başvurabilir? TOKİ erken ödeme kampanyasına kimler başvurabilir? TOKİ'den ev alan herkes indirim kampanyasına başvurabilir mi? TOKİ indirim kampanyasına kimler başvurabilir? İşte konut işyeri indirim kampanyası...

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında devlet kat maliklerine belirli bir konut kredisi yardımında bulunuyor.Peki, kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir?Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmanın şartları nelerdir?

Rant vergisini kimler alacak?

Rant vergisi ile bir taşınmazın emsal oranı arttığında taşınmaz adına değer artış payı alınması hedefleniyor. Peki, ödenen bu rant vergisi nereye gidecek? Rant vergisini kimler alacak?

Hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Hazine arsalarının satış süreci, 26 Haziran 2012 tarihinde 29275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6292 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, satış sürecinde hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Kimler rant vergisi ödeyecek?

Taşınmaz mallar üzerinde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların rant vergisi ile katkıda bulunmasını sağlayacak düzenlemeler yapılıyor. Peki, kimler rant vergisi ödeyecek?

Apartman yöneticisi kimler olabilir?

Bir apartmanın sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.Peki,apartman yöneticisi kimler olabilir?Kiracı ya da dışarıdan aday gösterilen biri apartman yöneticisi olabiliyor mu?

Sektörde kurumsal değil, kişisel başarı hikâyeleri yazılıyor!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Türk inşaat sektörünün henüz markalaşamadığını söyledi. Erden Timur’ a göre markalaşamamanın nedeni kişisel başarı hikâyeleri ve kısa vadeli projeler.

BIG üyeleri kimler Haberi

BIG üyeleri kimler

Beyoğlu'nun sahip olduğu ekosistemi koruyarak değerini artırmak amacıyla bölgede yatınm yapan 32 büyük yatırımcı, Beyoğlu Belediyesi'nin kurucusu olduğu Beyoğlu Investors Group (BIG) adlı bir platform altında bir araya geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın kuruculuğunu üstlendiği BIG, prestijli projeleriyle, 10-13 Mart'ta Cannes'da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de Beyoğlu'ndaki projeleri temsil edecek. 


Ahmet Misbah Demircan, belediye binasında gerçekleştirilen toplannda BIG'i tanıttı. Beyoğlu'nda 1 milyon metrekarelik alanda dönüşümün sürdüğünü belirten Demircan, şöyle konuştu: "Kısa süre önce, yatınm yaparak ilçemizi güzelleştirmeye, yaşam alanlarını ve kalitesini artırmaya gönül vermiş şirketlerle Beyoğlu'nu uluslararası vitrine çıkarmak ve bir dünya markası yapmak amacıyla bir oluşum sürecine girdik. Beyoğlu Belediyesi olarak kurucusu olduğumuz Beyoğlu Investors Group'un içerisinde şu ah aktif 32 üyemiz bulunuyor. BIG'in sloganının...