17 / 05 / 2024

Biga Köftesi

Biga Köftesi

Doğtaş Mobilya'nın Çanakkaleli patronu Davut Doğan, misafirlerine sunduğu köftelerin çok beğenildiğini görünce bu yöresel lezzeti daha geniş kitlelere ulaştıracak bir yatırım için kolları sıvamış

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biga Müşavirlik Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Biga Müşavirlik Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi Kadıköy’de 10.000,00 TL sermaye bedeli ile Alper Ağdaşan tarafından kuruldu.

Nef Arsa Çanakkale Biga satışta! Sıfır risk, garantili kazanç!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk getiren Nef'in yeni projesi Nef Arsa Çanakkale Biga satışa çıktı. İşte sıfır risk ve garantili kazanç fırsatı sunulan Nef Arsa ile ilgili detaylar...

Biga Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Biga Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Büyükçekmece’de   100 binTL sermaye bedeli  ile Ayşenaz Özlü tarafından  kuruldu.

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek olan 93 konutun yer aldığı toplu konut projesinde ilk harç döküldü. 

Çanakkale Biga Hastanesi için geri sayım başladı!

Çanakkale Biga'da inşa edilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk hastane inşaatında incelemelerde bulundu. 

Biga Atatürk Kültür Merkezi'nde inşaat tamamlanıyor!

Çanakkale Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, AK Parti Gönen İlçe Başkanı Av. Merve Üncük İşgüden ve yönetimini misafir etti. Erdoğan, ilçede yapımı süren projeler hakkında bilgi verdi.

Çanakkale Biga'ya millet bahçesi müjdesi!

Çanakkale Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Aralık ayı meclis toplantısında millet bahçesi projesi hakkında bilgi verdi. 

Çanakkale Biga'da emlak fiyatları iki kat arttı!

Çanakkale'nin Biga yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.  Genelde yatırımcılar arsa, arazi ve köy evi satın alıyor ve artan talepler doğrultusunda emlak fiyatları artıyor.

Biga Belediyesi'nden 11.8 milyon TL'ye satılık 109 işyeri!

Biga Belediyesi, İstiklal Mahallesi'ndeki 109 işyerini ihale ile satıyor. İhale 9-10 Ağustos'ta yapılacak..

Çanakkale Biga'da 5.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Biga Belediyesi, Ticaret-Turizm-Konut imarlı arsayı satışa sunuyor. 5.5 milyon TL'den satılan gayrimenkul için ihale 1 Haziran'da düzenlenecek..

Biga eski kültür sarayı yıkıldı!

Çanakkale'nin Biga ilçesinde yer alan kültür sarayının yıkımı başladı. Yıkılan kültür sarayının yerine 280 araç kapasiteli otopark inşa edilecek.

Türk Kızılayı, Çanakkale Biga'da 5 katlı iş merkezi yaptıracak!

Türk Kızılayı Biga Şube Başkanlığı, Çanakkale Biga'da 5 katlı iş merkezi yaptıracak. Teklifler 15 Mart'a kadar teslim edilecek.

Biga Köftesi Haberi

Biga Köftesi

Türk insanı yemeği sever. Her bölgenin kendine özgü tatları vardır. Zaten birçok şehir de bu tatlarıyla anılır. Özellikle de köfteleriyle. İnegöl köftesi, Tekirdağ köftesi, Sakarya ıslama köftesi, İzmir köftesi...

Listeyi daha da uzatmak mümkün.


İşte bu yöresel köfteler, girişimciler sayesinde zincir restoranlara dönüşerek başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde tüketicilerin beğenisine sunulmaya başladı. Peki Çanakkale'nin şirin ilçesi Biga'nın da kendine özel bir köftesi olduğunu biliyor muydunuz? Doğrusu biz de bilmiyorduk.


İşte Doğtaş Mobilya'nın Çanakkaleli patronu Davut Doğan, misafirlerine sunduğu köftelerin çok beğenildiğini görünce bu yöresel lezzeti daha geniş kitlelere ulaştıracak bir yatırım için kolları sıvamış.

Doğan, Biga köftesini ulusal bir zincire dönüştürmek için 6 aydır çalışıyormuş. Davut Doğan, neden bu işe giriştiklerini, geldikleri noktayı ve hedeflerini şöyle anlatıyor:


"Biga'ya gelen misafirlere mutlaka köfte ikram...