29 / 04 / 2024

Bilim Merkezleri projesi

Bilim Merkezleri projesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne 88 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi hizmete açıldı!

Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Bursa’da inşa edilen Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

İşte adım adım gayrimenkul projesi geliştirme süreçleri

26 senedir alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün en önemli projelerine imza atmış olan Engin Yıldırım, gayrimenkul projesi geliştirme süreçlerini anlattı. İşte detaylar…

Bilim insanlarından dikkat çeken Kanal İstanbul açıklaması!

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Bilim insanları madde madde Kanal İstanbul'un neden yapılmaması gerektiğini anlattı...

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Seyfebeli Modern Sanayi Siteleri projesi tanıtıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayi sitelerini şehir dışına taşıma projesi kapsamında başvurusu gerçekleştirilen ve kabul edilen ilk proje olma özelliği taşıyan ’Seyfebeli Modern Sanayi Siteleri’nin projesinin tanıtımı gerçekleştirdi. 

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi'nin ihalesi 5 Ekim'de!

Beyoğlu Kasımpaşa'da yer alan tarihi Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Şanlıurfa Bilim Merkezi'nde çalışmalar başlıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bilim merkezi projesi için çalışmalara başlıyor.

Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni Türkiye'de hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni gelecek dönemde Türkiye'de hayata geçireceklerini bildirdi.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

Samsun Müzesi Projesi'nin inşaatı 2019'da bitecek!

Mustafa Yurt, Samsun Müzesi Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Medikal Cerrahi Aletler Müzesi'nin inşaatı hakkında bilgiler verdi.

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.

Cazibe Merkezleri Programı projesi son zamanların en net teşviği!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı için yaptığı açıklamada, projenin son dönemde ortaya koyulan en net teşvik olduğunu söyledi.

Bilim Merkezleri projesi Haberi

Bilim Merkezleri projesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne 88 proje başvurusu yapıldığını söyledi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi Projesi'ne toplam 110 milyon 168 bin 547 lira bütçeli 88 proje başvurusu yapıldığını belirterek, "Bunlardan 32 proje desteklenmeye değer görüldü. Projelere en fazla 18 ay süreyle, 2 milyon lira bütçe üst sınırıyla hibe destek sağlanacak" dedi.


Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) "Bilim Merkezi Sergilerinin Tasarımı ve Prototiplerinin Geliştirilmesi" konulu çağrısının sonuçlandığını bildirdi.


Bilim Merkezlerini, farklı yaş grubu ve birikimlere sahip insanları bilimle buluşturmak, farkındalık oluşturmak, ilgi ve meraklarını arttırmak amacıyla kurduklarını belirten Işık, söz konusu merkezlerde bilgisayar oyunu, mekanik veya elektronik...