07 / 05 / 2024

BİMTAŞ rezerv alanları planlama

BİMTAŞ rezerv alanları planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ’a verildi...

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Dul ve yetim maaşı alanlar aman dikkat! Bundan böyle hesaplarınıza tam bu kadar para yatacak! 

Emekli ve memur maaşlarına yapılan Temmuz 2023 zammından sonra dul ve yetim maaşları da yükseldi. Dul ve yetim maaşı alanlar aman dikkat! Bundan böyle hesaplarınıza tam bu kadar para yatacak...

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bir bakın!

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Türkiye'ye adeta maden piyangosu vurdu! Sadece o bölgedeki rezerv miktarı herkesin aklını başından aldı!

Türkiye yer altı zenginlikleri açısından oldukça çeşitli kaynaklara sahip ve enerjiden tarıma kadar birçok alanda kullanılan zeolit de bunlardan biri olarak biliniyor. Balıkesir, Manisa, Kütahya, İzmir, Bolu ve Kapadokya’da zengin zeolit yatakları yer aldığı biliyor.

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB'den son dakika açıklaması geldi!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve rezerv alanları değerlendirdi. Akgün, İstanbul'un acilen afetlere dirençli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

BİMTAŞ rezerv alanları planlama Haberi

BİMTAŞ rezerv alanları planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği İstanbul için rezerv alanların planlama yetkisi, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BİMTAŞ’a verildi. Geçmişte delindiği iddialarıyla tartışılan İstanbul Çevre Düzeni Planı'nı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi revize edecek.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında planlamayla ilgili protokol yapılması için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verildi. Protokol kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın daha önce İstanbul’da belirlediği rezerv alanların planlama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş (BİMTAŞ) tarafından yapılacak.


PLANLARDA REVİZE

BİMTAŞ, geçmiş yıllarda delindiği iddialarıyla çok tartışılan 1/100 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’nı da revize edecek. Çok yakın bir zaman sonra imzalanacak olan protokolle BİMTAŞ; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bilgisi dâhilinde planlama alanında araştırma, analiz, sentez ile imar...