26 / 11 / 2024

bina enerji belgesi alma zorunluluğu

bina enerji belgesi alma zorunluluğu

Enerji kimlik belgesi; binaların enerji performansını ve çevrenin korunması için alınan belgeye deniyor. Bu uygulamaya hangi yapılar dahil oluyor? Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

100 bin binaya kimlik belgesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bina Kimlik Belgesi'ni hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Bu yıl 100 bin binada uygulamaya geçireceğiz bu projeyi" dedi.

Bina Kimlik Belgesi 2021!

Yeni inşa edilecek tüm yapıların kimlik kartı olacak. Bu açıklamanın ardından pek çok kişi bina kimlik kartının ne olduğunu, nereden alındığını araştırmaya başladı. Bina Kimlik Belgesi nereden alınır? Bina Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Bina Kimlik Belgesi 2021...

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021?

Bina Kimlik Belgesi nedir 2021? Bina Kimlik Belgesi nerede alınır? Bina Kimlik Belgesi ne işe yarar? İşte merak edilen her şey...

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi uygulamaya alınıyor? Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Bina Kimlik Sistemi Nisan'da hayata geçiyor!

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi sistemine Nisan ayında geçiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sisteme yılsonuna kadar 100 bin konutun girmesinin planlandığını söyledi.

Turgut Altınok: Binalarımız için kimlik kitapçığı oluşturacağız!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, “Yapı tadilatları ve proje değişiklikleri ile ilgili bir takım inşaat çalışmalarında 'Bina Kimlik Belgesi' uygulaması ile vatandaşı yap-bozdan kurtaracağız" dedi.

Tapuda Enerji Kimlik Belgesi ibrazı aranmayacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2020'den itibaren Enerji Kimlik Belgesi bulunmayan binaların alım, satım ve kiralama süreçleriyle ilgili açıklama yayınladı.

Enerji Kimlik Belgesi'nde son gün uyarısı!

Türkiye'deki tüm binalarda zorunlu hale getirilen enerji kimlik belgesi (EKB) uygulamasında son günlere girildi. Milyonlarca vatandaş enerji kimlik belgesi olmadan bina alım satım ve kira işlemi yapamayacak.

Hakan Özelmacıklı: Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatılmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Binalarımızın yüzde 5’inde enerji kimlik belgesi var. Eğer süre uzatması olmaz ise gayrimenkul piyasası kilitlenir, alım-satım ve kiralama işlemleri yapılamaz'' şeklinde konuştu.

Hangi yapılar Enerji Kimlik Belgesi dışında kalacak?

Enerji Kimlik Belgesi alımında son bir haftaya girildi. Enerji Kimlik Belgesi vermekle yetkili şirketlerde ise büyük yoğunluk yaşanıyor, telefonlar kitlenmiş durumda. Peki Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınacak? Eski binada oturanlar nereye başvuru yapacak? İşte tüm merak edilenler...

Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda kiralama bile yapılamayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda; 1 Ocak 2020'den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak" şeklinde konuştu.

Binalar için Enerji Kimlik Belgesi alımında son hafta!

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım ya da kiralanması yapılamayacak.

Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

Enerji Kimlik Belgesi 1 Ocak 2020 itibarıyla zorunlu hale gelecek. Peki Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

bina enerji belgesi alma zorunluluğu Haberi

bina enerji belgesi alma zorunluluğu

Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Binaların enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgei deniyor. Enerji kimlik belgesi binaların ısı sisteminide gösteriyor. Bu belge  Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketinden alınabiliyor.  Enerji kimlik belgesi alması gerekmeyen yapılar aşağıda yer alıyor.


Enerji kimlik belgesi almak zorunda olmayan yapılar;

*Sanayi alanlarında üretim faaliyetleri yürütülen binalar, 

*Planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar, 

*Toplam kullanım alanı 50 m2’nin altında olan binalar, 

*Seralar, Atölyeler, 

*Münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına, soğutulmasına gerek duyulmayan depo, ardiye, ahır, ağıl gibi binalar, 

*Mücavir alan dışında kalan ve toplam inşaat alanı 1.000 m2’den az olan binalar. 


Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Enerji kimlik belgesi almak için mevcut binalar için 2017 yılına kadar süre veriliyor....