26 / 07 / 2024

bina estetik mimari

bina estetik mimari

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapılarında estetik mimari için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden onay alınması gerekeceğinin altını çiziyor..

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açıları kazanıyor!

Doğru tasarımı yaratıcı fikirlerle buluşturarak yeni mimari oluşumlara imza atan Mustafa Çiçek, her kullanıcının zevklerine hitap eden estetik anlayışları, günümüz modern mimarisiyle olan uyumu ve doğru dokunuşlarla buluşturmayı sürdürüyor.

Yatay mimariyi estetik anlayışıyla şekillendireceğiz!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, "Kent hayatının her alanına olumlu etki yapacak çalışmalar, medeniyet tasavvurumuzun estetik mimarisinden alacağımız referanslarla yatay mimari anlayışımızı şekillendireceğiz" dedi.

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları devam ediyor! 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.

Şanghay'daki bu bina görenleri hayrete düşürüyor!

Çin'in Şanghay kentinde yapımı 2003 yılında tamamlanan dağ görünümlü bina, mimari yapısıyla görenlerin dikkatini çekiyor.

Mimari estetik komisyonları yönetmeliği!

Şehrin yöresel mimarisine ilişkin tespitleri yapan komisyon mimari estetik komisyonu oluyor. Peki, komisyon nasıl kurulur ve görevleri nelerdir? İşte mimari estetik komisyonları yönetmeliği..

Mimari estetik komisyonu nasıl kurulur?

şehrin yöresel mimarisine ilişkin tespitleri yapan mimari estetik komisyonu nasıl kurulur? Komisyon nasıl karar alır? İşte Yeni İmar Yönetmeliği hükümleri..

Gerze'de Mimar Estetik Komisyonu kuruldu!

Gerze Belediyesi bünyesinde özel proje alanı içerisinde yapılacak olan Tip Projelerin geliştirilmesi, değiştirilmesi ve yeni projeler üretilebilmesi için mimari estetik komisyonu kuruldu.

Binalar sağlam ama estetik yok!

Mimar Ahmet Çelik, ilimizdeki bina yapılarının genelde sağlam olduğunu ancak binaların estetik kısmıyla ilgili örnek gösterebileceğimiz bina sayısının çok az olduğunu söyledi

Seydişehir'de Mimari ve Estetik Kurul oluşturuldu!

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, ilçenin geleceğini kurtarma adına "Mimari ve Estetik Kurul" oluşturdu.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ek bina!

Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi'nin iç mimari ve desen atölyelerinin bulunduğu bina yıkıldı. Binanın yerine yapılacak ek binanın ihalesi tamamlandı.

bina estetik mimari Haberi

bina estetik mimari

GÖKDELEN inşaatları kategorisinde dünyada dördüncü seçilen İstanbul'un bina görünümüne yeni standartlar getiriliyor. 

PWC'nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul'da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, buna göre müstakil yapı adedi 50 veya daha fazla olan uygulamalarla, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapıları için estetik mimari için de İstanbul Büyükşehir Belediyesinden onay alınması gerekeceğinin altını çiziyor. Bu onayın yalnızca konudan kapsamadığına değinen Hakan Erilkun, şunları söyledi: "Alınan karara göre toplam kat alanı 40 bin metrekareden fazla olan iş ve alışveriş merkezleri ile özellik arz eden yapılar, toplam inşaat alanı 100 bin metrekareden...