24 / 07 / 2024

bina iskan alımı

bina iskan alımı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğunu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e: " Müteahhide arsa verdik bina yaptı ama iskanını almıyor. Bunun için ne yapabiliriz?" diye sordu...

Fuzul GYO Fatih Oteli'nin iskanı alındı! 

Fuzul GYO'nun mülkiyetinde yer alan İstanbul İli, Fatih İlçesi, Akşemsettin Mah. 2028 ada, 49 parsel üzerinde kayıtlı bulunan otel binasının iskanı alındı. İşte ayrıntılar... 

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Hazır bina alımında dikkat çeken detay!

İndirimli Kurumlar Vergisi uygulaması 2009'dan bu güne uygulanmakta olan bir vergi uygulaması olmasına rağmen birçok konuda tereddütleri giderilemedi. Hazır bina alımında da bu tereddütler sürüyor...

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bina yıkım çalışmalarındaki asbest denetimi TBMM'de!

Bina yıkımı ve gemi geri dönüşümü çalışmalarındaki asbest denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trend GYO'nun Bursa Millet projesinin iskanı alındı!

Trend GYO projelerinden ve teslimlerine 2019 yılı içerisinde başlanılan Bursa Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi 3074 ada 8 Parselde yer alan Millet projesinin iskanı alındı...

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!

Dardanel Önentaş, Çanakkale ve Edirne Enez'deki fabrika bina ve arazilerinin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile başlanmasına karar verdi.

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

Antalya'da 2 hastaneye ek bina yatırımı müjdesi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da 2 ilçeye müjde verdi. Çavuşoğlu, Gündoğmuş Entegre Hastanesi ile Kumluca Devlet Hastanesi'nin ek bina yatırımı 2017 programına alındığını belirtti.

Bina iskan harcı 2017!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra binanın kullanılabilmesi için iskan izninin alınmış olması gerekiyor. İşte bina iskan harcı 2017..

Hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi olmadan iskan alınabilir?

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

Reysaş GYO'nun Antalya Serik'teki deposunun iskanı alındı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Antalya İli Serik İlçesi Çandır Mahallesi 1561 Parsel üzerindeki 25 bin 114 metrekarelik (B Blok) lojistik deponun Yapı Kullanma İzin Belgesi (iskanı) alındı.

Bodrum Gümüşlük ASKO 58 Evleri'ne iskan alındı mı?

Yeminli Mali Müşavir Fuat Bergansa, Bodrum Gümüşlük ASKO 58 Evleri'nde 80 metrekare yerine 46.24 metrekarelik daireler için inşaat ruhsatı alındığını iddia etti. Bergansa "Binalar için iskan alınamadı" dedi.

bina iskan alımı Haberi

bina iskan alımı

Çok yaygın bir problem Müteahhide arsa verdik bina yaptı ama iskanını almıyor. Bunun için ne yapabiliriz? 

Binada oturuyoruz, bize ait olan bir dükkanı da müteahhit kiraya veriyor, kiraları alıyor, beyannamesini bile vermiyor. Bu parayı ondan alabilir miyiz? • T.Y. 


Bu problem ne kadar yaygındır, tahmin bile edemezsiniz. Kat karşılığı inşaat sözleşmesi iki taraflı bir karma sözleşmedir. Dolayısı ile iki taraf da birbirine karşı borcunu ödemek mecburiyetindedir. Bunun için siz arsanızı müteahhide teslim etmişsiniz, şimdi inşaatın süresinde bitirilmesini istemek hakkınız. Bir inşaat hukuken içine girip oturmakla bitmez, bu fiili teslimdir. İnşaatın bitmesi demek iskan izninin alınması demektir. Sizin binanıza iskan izni alınmadığına göre inşaatınız henüz bitmemiş yani müteahhit size karşı görevini yapmamış. 

Şimdi müteahhitten bu eksikliği gidermesini isteyebilirsiniz. 

Gidermediği takdirde binanın iskanını alınması için...