09 / 05 / 2024

bina tasarısı

bina tasarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bina çatılarına yeni standart uyguluyor. Bundan sonra çatılarda sergi salonu kurulmasına izin verilecek...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması için son başvuru 28 Şubat!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın altıncısı için son başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başlıyor! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın bu sene altıncısı düzenleniyor. Yarışma için başvurular başladı...

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın büyük heyecana sahne olan finalinin ardından ödüller 8 Mayıs’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, birinci oldu. 

2018 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak adına DASK tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 35 ilden 76 başvuru!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın dördüncüsüne Türkiye genelinde 35 ilden başvuru geldi..

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda başvurular başladı!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın ön kayıt dönemi başladı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs'ta!

3. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Final İstanbul Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda yapılacak.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na rekor başvuru!

Türkiye'de ilk kez DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın bu yıl üçüncüsü için rekor başvuru geldi. Ön elemeden geçen 28 takım 7-9 Mayıs'ta düzenlenecek büyük finalde yarışacak.

Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı!

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı meclise sunuldu..

AOÇ arazisinin tahsisi Torba Yasa Tasarısı'ndan çıkartıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Atatürk Orman Çiftliği'nin içindeki bazı alanların bedelsiz olarak belediyeye verilmesini öngören madde muhalefetin önerisi üzerine yasa tasarısından çıkarıldı.

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı 2016!

Mimarların da dahil edildiği; nitelikli yabancı iş gücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın 1. Bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM'de İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri devam edecek!

TBMM Genel Kurulunda, bu hafta yabancıların kayıt dışı çalışmalarının önlenmesi ve nitelikli yabancı işgücünden yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edecek.

İşgücü Kanun Tasarısı mimarları nasıl etkileyecek?

Mimarlar Odası Mersin Şubesi Başkanı Ömer Sakar, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı ile yetkinlik aranmadan yabancılara Türkiye'de mimarlık, mühendislik ve şehir plancılığı hizmeti vermesinin önünü açtığını söyledi.

bina tasarısı Haberi

bina tasarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bina çatılarına yeni standartlar getirdi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle yeni binalarda çatılarda yeşil alanlar kurulabilecek, cadde ve sokakların karakteristik özellikleri çatı mimarisine yansıtılacak. Konut haricindeki binaların çatılarında sergi ve toplantı salonları kurulabilecek. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni yapılacak binaların çatılarının günün ihtiyaçları dikkate alınarak yapılacağını belirterek “yeni çatılar daha yeşil, daha çevreci ve daha sanatsever olacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre, bina çatılarında kullanılacak malzeme yörenin mimari özelliğine ve iklim şartlarına uyumlu olacak. Konutlar hariç olmak üzere, çatı araları; yangın tedbirleri alınmak şartıyla sergi salonu, toplantı salonu, yemekhane, spor salonu gibi ortak kullanımlı alanlar olarak kullanılabilecek. Çatıya ait...