16 / 05 / 2024

bina vergisi zamanı

bina vergisi zamanı

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye'de yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni taşınmaz mal sahipleri için vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? ina vergisi ne zaman başlar? Ne zaman biter?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Emlak vergisi ödeme zamanı 2020!

Türkiye'de bulunan bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki vergi takvimi açıklandı mı? İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2020... 

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2019... 

Çevre temizlik vergisi zamanı 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi senede iki taksitte tahsil ediliyor. İşte çevre temizlik vergisi zamanı 2017..

Emlak vergisi cezası hesaplama 2017!

Gayrimenkulü olan herkesin her sene emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Emlak vergisi zamanında ödenmezse aylık ceza uygulanıyor. İşte emlak vergisi cezası hesaplama 2017 örneği..

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015..

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

bina vergisi zamanı Haberi

bina vergisi zamanı

Bina vergisi ne zaman başlar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye'de yer alan tüm taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Her sene ödenmesi gereken emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin ilk taksit ödemeleri, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. 


Peki, yeni taşınmaz mal sahipleri için vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? ina vergisi ne zaman başlar? Ne zaman biter?


Emlak vergisi kanununda yer alan esaslara göre, taşınmazın edinim tarihini takip eden sene mükellefiyet başlıyor. Edinim yılında vergiyi eski malik ödüyor. Söz konusu esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Bina vergisi mükellefiyeti;

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma...