02 / 05 / 2024

bina yöneticisi aidatı

bina yöneticisi aidatı

Bina ortak giderleri ve günlük hizmet giderlerinin karşılanması için kat maliklerinden belirli oranlarda aidat toplanıyor. Bu uygulamaya kimler dahil ediliyor? Bina yöneticisi aidat öder mi?

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Ahu Tuğba'dan site yöneticisi ile tartışan manevi annesine destek!

Güzel oyuncu Ahu Tuğba, aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle tartıştığı sitenin yöneticisi tarafından tehdit edilen manevi annesi Suzan Öktemer'in yardımına koştu...

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

Bilinçli Bina Yöneticisi kavramının kriterleri belirlenmeli!

“Bilinçli Bina Yöneticisi” kavramının kriterlerinin belirlenerek bir standarda oturtulması gerektiğinin altını çizen İsmail Kibici, Avrupa ülkelerinde uygulanan bina yöneticilerine yönelik sertifika programlarının, ülkemizde de zorunlu olmasını önerdi.

Toplu Yapı ve Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 13 Şubat'ta başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi (Bina Yöneticiliği) Sertifika Programı 13 Şubat -28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bina yöneticisi nasıl atanır?

Anagayrimenkul üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm varsa bina yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. Peki, bina yöneticisi nasıl atanır?

Site yöneticisi istifa dilekçesi!

Site yöneticisi isterse görevinden istifa edebiliyor. Site yönetim kurulundan istifa etmek için bir dilekçe yazılması gerekiyor. İşte, site yöneticisi istifa dilekçesi!

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi, Emine Kasarcı tarafından 10 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Ümraniye'de kuruldu.

Bina yöneticisi ne iş yapar?

Kat Mülkiyeti Kanunu usul ve esaslarına göre binalar bina yönetimi tarafından yönetiliyor. Kat maliklerinin ortak kararı doğrultusunda bina yönetimi seçiliyor. Peki, bina yöneticisi ne iş yapar?

Bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Apartman yöneticisinin kat maliklerini yılın belirli günlerinde bir araya getirmesi gerekiyor. Bina yönetimi toplantı yapacağı zaman toplantı tutanağı hazırlanıyor. İşte, bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Bina yönetimi seçimi nasıl yapılır?

Bina yönetimi oluşturulması, yönetimin görev ve sorumlulukları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer açıklanıyor. Peki, bina yönetimi seçimi nasıl yapılır?

bina yöneticisi aidatı Haberi

bina yöneticisi aidatı

Bina yöneticisi aidat öder mi?


Binalarda ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belirli oranlar da aidat alınıyor.  Tüm kat maliklerinin bina ortak giderlerine katılmaları gerekiyor. Aidat ödemeleri Kat Mülkiyet Kanunu gereğince zorunlu tutuluyor.


Binalarda sadece birkaçında ki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler, o yapılardaki kat malikleri tarafından, bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat malikleri tarafından karşılanıyor. Peki, bina yönetici aidat öder mi?


Bina yöneticisinin aidat ödemesi..

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, yöneticinin de aidat ödemesi gerekiyor. Ancak, yöneticinin verdiği hizmetten dolayı kat maliklerinden alması gereken miktar ile aidatın aynı olması durumunda; buna karşılık...