06 / 05 / 2024

Bina yöneticisinin seçilmesi

Bina yöneticisinin seçilmesi

Anagayrimenkul üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm varsa bina yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. Peki, bina yöneticisi nasıl atanır?

Bina yöneticisi nasıl seçilir?

Bina yönetiminin seçilmesi kanunen hangi yapılarda zorunlu oluyor? Yönetici atamasının zorunlu olduğu yerlerde bina yöneticisi nasıl seçilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan yasal esaslar...

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Homewıse Turkey Bina Yönetimi Anonim Şirketi Silivri'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesuda Sarı tarafından kuruldu.

12 maddede site yöneticilerinin seçilmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticilerinin seçilmesi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Üsküdar'da bina yıkım ihalesi 20 Haziran'da!

Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapsamında ilçede bina yıkım işi ihalesi yapılacak. İhale 20 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilecek.

İstanbul'da 704 metruk bina yıkıldı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ve ilçe belediyeleri tarafından başlatılan proje kapsamında 732 bina yıkıldı. İstanbul'da en çok yıkım 158 metruk bina ile Beylikdüzü'nde yapıldı.

Kuruçeşme'de kaçak bina yıkıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından Kuruçeşme'de kanuna aykırı bina yıkım kararı alındı. Bina encümen kararına istinaden yıkıldı.

Babacan Port Royal Sefaköy ödeme seçenekleri!

Babacan Holding tarafından hayata geçirilen Babacan Port Royal projesinde daire fiyatları 263 bin 124 TL'den başlıyor. İşte Babacan Port Royal Sefaköy ödeme seçenekleri...

Bursa'daki iki kavşak için 500 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Çelebi Mehmet Bulvarı ile Hüdavendigar Bulvarı için 500 bina yıkıldı.

Konak'ta metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Konak'ın Altay mahallesindeki metruk bina yıkılmayı bekliyor. Konak'taki metruk bina bölge halkını korkutuyor.

Kocaeli Körfez'de 2016'da 35 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi Metruk bina yıkımlarına devam ediyor. 2016 yılında 35 metruk binanın yıkıldığı Körfez'de 62 metruk binanın yıkımı için planlama yapılıyor.

2017 Nef Ataköy ödeme seçenekleri!

İstanbul Ataköy'de hayata geçirilen Nef Ataköy projesi 24 bin 208 metrekare alanda inşa ediliyor. Nef Ataköy projesi Timur Gayrimenkul imzası taşıyor. İşte 2017 Nef Ataköy ödeme seçenekleri...

Ankara Ulus’taki 17 bina yıkıldı!

Ankara Valiliği tarafından OHAL nedeniyle Ulus’taki 17 bina yıkıldı. Binaların yıkımı, kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla yıkıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak!

Ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki iki bina yıkılacak. İhale sürecini tamamlayan firmanın, hafta içerisinde çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Bina yöneticisinin seçilmesi Haberi

Bina yöneticisinin seçilmesi

Bina yöneticisi nasıl atanır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, anagayrimenkul üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde bina yönetiminin oluşturulması zorunlu tutuluyor. 


Bina malikleri aparman yöneticisi seçiminde anlaşmaya varamazlarsa sulh mahkemeslerine başvuruda bulunabiliyorlar. 

Eğer mahkeme kararı ile seçilen bir yönetici olur ise atanan bir yönetici 6 aydan önce değiştirilemiyor. 


Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici olarak kabul ediliyor.  Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. 


Yönetici:

I - Atanması:

Madde 34 – Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir.


Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici...