27 / 04 / 2024

Konak'ta metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Konak'ta metruk bina yıkılmayı bekliyor!

Konak'ın Altay mahallesindeki metruk bina yıkılmayı bekliyor. Konak'taki metruk bina bölge halkını korkutuyor.



Konak'ın Altay mahallesindeki harabe bina korku saçıyor. Semt sakinleri, "Bir facia yaşanmadan önlem alınsın" diyor Konak'ta Altay Mahallesi 782 sokak 1 numaradaki harabe bina tehlike saçıyor. Her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan binanın çevresindeki vatandaşlar tedirgin halde bekliyor. Yetkililere defalarca bildirmelerine rağmen binayla ilgili bir işlem yapılmadığını belirten semt sakinleri, "Bina çok eski ve yıkılmak üzere. Terk edilmiş halde duruyor. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Çocuklar bina etrafında oynuyor. Bir kaza olacak diye korkuyoruz. Can güvenliği yok. Yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.



Bostanlı Adnan Saygun Parkı'ndaki ağaçlar ilgisizliğe terk edildi. Vatandaşlar ağaçların yıllardır budama yapılmadığı için çürümeye terk edildiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde 3 palmiye ve 2 selvi ağacının kurtlanarak kuruduğu için kesildiğini belirten çevre sakinleri, "Bu ağaçlar kurtlanıp kuruyana kadar neredeydiniz ? 3 palmiye ve 2 selvi ağacı göz göre göre gitti. Yıllardır budama yapılmıyordu. Bakımsızlıktan parkımızda ağaç kalmayacak. Bakım, budama yerine kökten çözüm kesiyorlar. Adeta ağaç katliamı. Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyesi topu birbirine atıyor. Bu kuruyan ağaçların hesabını kim verecek?" diye yorum yaptı.


Tahta köprü çökmek üzere


Bornova Çamdibi Barbaros Mahallesi semti 5030/1 sokaktaki dereden geçen köprü, çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Derenin üzerindeki tahtadan yapılan yolun halinden dolayı tedirgin olduklarını belirten vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. Köprünün uzun yıllar önce yapıldığını ve artık yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten vatandaşlar, "Köprüyü yıllardır kullanıyoruz. Üzerindeki tahtalar çürüdü. Çökme tehlikesi yaşıyor. Burası pazar yeri girişi olduğu için çok yoğun şekilde kullanılıyor. Bir an önce gerekli önlemin alınmasını istiyoruz" diye konuştu.


Eşrefpaşa'da kaldırım isyanı


Konak Eşrefpaşa Atilla Mahallesi 473 sokakta, geçen yıl Konak Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları nedeniyle 7 numaradaki evin penceresi, kaldırımla aynı hizaya geldi. Bu nedenle yağmur sularının pencereden içeri girdiğini söyleyen Nedret Öztürk, mağduriyetini belediyeye defalarca bildirmesine rağmen sorunun çözülmediğini söyledi. Yol çalışmaları yapılmadan önce pencerelerinin, kaldırımın üstünde olduğunu belirten Nedret Öztürk, "Kaldırım ile aynı seviyede olduğu için pencerelerden yağmur suları giriyor. Sorunu bildirmemize rağmen çözülmedi" dedi.


Yeni Asır



Geri Dön