27 / 07 / 2024

Binalar hastalanır mı

Binalar hastalanır mı

Hasta bina nedir? Binalar hastalanır mı? Nasıl hastalanır? Hastalık bulaşıcı mıdır? Bina hastalanırsa bize neler olur? Bir binanın hastalanması birden çok faktörün bir araya gelmesi sonucu gelişiyor..

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Bursa Yıldırım'da riskli binalar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi'nde yer alan toprak kayması riski olan bölgelerde binaların yıkımıı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bursa Yıldırım'daki 9 kaçak yapı yıkıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi ekipleri, ilçede bulunan metruk binaların yıkımı tamamlanıyor. Bölgede kaçak olduğu tespit edilen 9 yapı hakkında yıkım işlemi tamamlandı.

Çetin Oktay Kaldırım: Elazığ'a yapılacak 20 bin konutla yapı stoku yenilenecek!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılacak 20 bin konutla yapı stokunun yenileneceğini, dayanıklı binalar yapılacağını belirtti...

1000 kişi gece gündüz çalışıyor! Binaların röntgeni çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ'da bulunan binaların röntgenini çekiyor. 93 bin bağımsız bölümün bulunduğu bölgede hasar tespit çalışmalarında yüzde 50 seviyesine ulaşıldı.

İstanbul’daki binaların röntgeni yeniden çekilecek!

İBB Meclisi 14 Ekim Pazartesi “deprem” gündemi ile toplanacak. Yeni dönemdeki depreme hazırlık çalışmaları hakkında konuşan İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul’daki tüm binaların röntgeninin yeniden çekileceğini açıkladı

Binali Yıldırım Haydarpaşa projesini açıkladı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Garı'yla ilgili projesini açıkladı. Yıldırım, "Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" diye açıklama yaptı. 

Yıldırım'daki tarihi binalar yenileniyor!

Sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyacak çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini yansıtan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek kalıcı eser haline getiriyor.

Bursa Yıldırım'da kaçak binalar yıkılıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Plansız yapılaşmaya son vermeyi hedefleyen Yıldırım Belediyesi, kaçak yapıları tek tek yıkıyor.

Yıldırım'ı krizi fırsata dönüştürerek inşa edeceğiz!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımız için güvenli yaşam alanları inşa etmek, bir tercih değil zorunluluk. Biz bu zorunluluğu bir fırsata dönüştürerek, sadece binaları yenilemekle yetinmeyip, şehrimizi yeniden inşa edeceğiz." dedi.

Yıldırım'da tarihi binalar yeniden inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki tarihî sivil mimari örneklerini restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Binalar hastalanır mı Haberi

Binalar hastalanır mı

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre; günümüz insanı zamanının ortalama yüzde 70’ini iş, yüzde 20’sini ev ortamında olmak üzere yaklaşık yüzde 90’ını kapalı mekânlarda geçiriyor. “Hasta Bina Sendromu” modern çağın yeni hastalığı olarak karşımıza çıkıyor. Binaların hastalanması sonucu insanlarda da bir dizi sağlık sorunları gelişebiliyor. Bazen binadan ayrılınca bu sorunlar geçiyor bazen de kronikleşebiliyor.


Hasta bina sendromu yaşayan kişilerde aşırı yorgunluk, deri, gözler, burun ve boğazda kuruluk, gözde sulanma veya burunda akıntı, göğüste daralma, tıkanıklık ve baş ağrısı gelişebiliyor. Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral binaların havalandırılma şekli, sistemi, hava kaynaklı kirleticiler, iş stresi, binaları istila eden mikroorganizmaların binayı hasta eden faktörlerin başında yer aldığını belirtiyor ve hasta bina sendromu ile ilgili bilgiler veriyor.


NERELER HASTALANIYOR VE HASTA EDİYOR?

Bina içerisinde kendisi...