08 / 05 / 2024

binalara internet nasıl alınır

binalara internet nasıl alınır

Yeni inşa edilen binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenecek.

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

EYT'liler dikkat! EYT başvuru sonucu nasıl sorgulanır? EYT e-Devlet başvuru sorgulama 2023!

EYT başvuru sonuçları sorgulama sayfası, son günlerde sık sık internet üzerinden araştırılıyor. Peki EYT başvuru sonucu nasıl sorgulanır?

Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim?

Elektrik, doğalgaz, su ve internet faturaları her ay hanelere gelmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile faturalar da dijitalleşti. “Adıma kayıtlı faturaları nasıl öğrenebilirim? sorusu da bu çerçevede çok sık sorulan sorular arasındadır. İşte öğrenme yolu!

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

Web tapu nedir? Web tapu randevu nasıl alınır?

Web tapu, tüm tapu işlemlerinizi tapu müdürlüğüne gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanı sunan bir sistemdir. Peki, Web tapu randevu nasıl alınır? İşte Web tapu hakkında tüm merak edilenler..

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Akbank 7500 liralık hoş geldin kredi başvurusu nasıl yapılır? Akbank 7500 liralık 0 faiz kredi şartları nelerdir?

Akbank müşterilerine 7 bin 500 liralık 0 faizli kredi imkanı veriyor. Akbank 7 bin 500 liralık hoş geldin kredisiyle ilgili başvurunun nasıl yapılacağını ve şartların neler olduğunu internet sitesinden duyurdu. İşte Akbank’ın 7 bin 500 liralık 0 faizli kredisinin detayları…

TOKİ'den ev nasıl alınır?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlar internet üzerinden TOKİ'den nasıl ev sahibi olacağının yollarını araştırıyor. Peki, TOKİ'den nasıl ev sahibi olunur? İşte detaylar...

Emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahibi olan tüm vatandaşları ilgilendiren emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ile ilgili internet aramaları devam ediyor. Pek, emlak vergisi sorgulamaları nasıl yapılır? Emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde bulunan satışlar sayfasından ilan ediyor. Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışa çıkarılan konutların ilanları bulunuyor. Peki TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa sahibi olanlar ve yeni arazi, arsa alacaklar için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden verilen tapu parsel sorgulama hizmeti büyük kolaylıklar sağlıyor. Peki, Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

binalara internet nasıl alınır Haberi

binalara internet nasıl alınır

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, bina içi internet altyapısı kurulumunun zorunlu hale getirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. 

Bu kapsamda, fiber erişim altyapısı maliyetlerinin düşmesi ve yatırımlann artmasına katkı sağlamak üzere bina içi iletişim altyapısına ait standartlar belirlenecek, söz konusu altyapının paylaşımına ve bina sahiplerinin sorumluluklarına yönelik gerekli düzenlemeler yapılacak ve bunların uygulanması sağlanacak. 


Yeni inşa edilen binalarda sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Genişbant internet altyapısının binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenecek. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda yürütülecek çalışmalarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Bilgi Teknoljileri ve İletişim Kurumu ile yerel yönetimler işbirliği yapacak. 


Maliyetler azalacak Bina içi internet altyapısı (fiber, ethemet, kablo TV vb.) binanın...