06 / 05 / 2024

Binalarda çıkma payları

Binalarda çıkma payları

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Binalarda çıkma mesafeleri 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?

Bina çıkma mesafeleri!

Bina çıkmaları, binanın üst kısımlarında yer alan çıkıntılı kısım olarak ifade ediliyor. Binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabilir.

Kaloriferli binalarda yalıtım nasıl yapılır?

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile yapılarda yalıtım, zorunlu hale geldi. Peki, kaloriferli binalarda yalıtım nasıl yapılır? İşte Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği 'nde yer alan esaslar...

Binalarda ısı yalıtım yönetmeliği!

Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği, 9 Ekim 2008 Perşembe günü 27019 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamındaki belediyeler dahil olmak üzere, bütün yerleşim birimlerindeki binalarda uygulanıyor...

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

Binalarda su yalıtımına yeni düzenlemeler geliyor!

14 Ekim 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla binalarda su yalıtımına ilişkin yeni teknik düzenlemeler getiriliyor.

Kayseri’de ev almak isteyenler yüksek katlı binalarda oturmak istemiyor!

Kayseri’de ev almak isteyenlerin büyük çoğunluğu yüksek katlı binalarda oturmak istemiyor. Yapılan bir araştırma vatandaşların yüzde 60'ının, 6 ila 10 kat arasında binalarda oturmak istediğini ortaya koydu...

Aygaz AES paylarını aldı!

Aygaz A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aygaz yönetim kurulunun almış olduğu karar çerçevesinde AES Entek Elektrik Üretimi A.Ş. paylarını aldı.

Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platform'unda yapılan ayzılı açıklamaya göre Halk Sigorta ve Halk Emeklilik hisse paylarını Halk Bank A.Ş'ye devretti.

Bülent Aydın: Çelik yapıda otur depremde evinden çıkma!

Marmara Depremi’nin yıldönümünde deprem kuşağında yer alan Türkiye’de sağlam binalarda oturmanın ve kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlatıldı. Steelife’ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın konuyu değerlendirdi.

Lokman Çağırıcı: Yıkımını yaptığımız binalarda yüzde yüz mutabakat sağlıyoruz!

Kentsel dönüşümün hızla devam ettiği Bağcılar'da yaklaşık 8 bin bina, 24 bin de bağımsız birim yenilenecek. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Yıkımını yaptığımız binalarda yüzde 100 mutabakat sağlıyoruz" dedi.

Binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu mümkün!

İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde görülmeye başlayan hortum, yıldırım ve ani bastıran sağanak yağışlar yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu mümkün...

Binalarda çıkma payları Haberi

Binalarda çıkma payları

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında kendi bahçe hudutları dışına taşmamak şartı ile binanın her cephesinde açık ve kapalı çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?


1-  Kapalı çıkmalar;

Parsellerin yol cephelerinde parsel sınırları içerisinde kalmak koşuluyla yapı yaklaşma sınırından itibaren en fazla 1.50 metre taşacak şekilde yapılabilir.


Arka ve yan bahçe mesafelerine, parsel sınırlarına 3.00 metreden fazla yaklaşmamak kaydı ile 1.50 metre taşabilir.


Bina tabanı zeminde yapı yaklaşma sınırlarından daha içeri çekilerek bu fıkranın (a) bendinin (1) ve (2) numaralı alt bentlerindeki mesafelere tecavüz etmemek şartı ile istenilen ölçülerde yapılabilir.


2- Açık çıkmalar;

Parsellerin yol cephelerinde parsel sınırları içerisinde kalmak koşuluyla yapı yaklaşma sınırından itibaren en fazla 1.50 metre taşacak şekilde yapılabilir.


Arka ve yan bahçe mesafelerine, parsel sınırlarına 3.00 metreden fazla...