03 / 05 / 2024

binalarda etiket

binalarda etiket

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

Depremi en çok çürük binalarda yaşayanlar hissetti!

Elazığ Sivrice’de yaşanan depremin yıkıcı etkisini en çok müteahhitlerin yaptığı çürük binalarda yaşayanlar hissetti. 6 katlı Mavigöl Apartmanı sarsıntının ilk saniyelerinde toz yığınına döndü.

Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda kiralama bile yapılamayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Enerji kimlik belgesi olmayan binalarda; 1 Ocak 2020'den itibaren alım, satım hatta kiralama yapılamayacak" şeklinde konuştu.

Riskli binalarda tedirgin yaşamlar!

İstanbul'da meydana gelen 5.8’lik depremin sonrasında riskli görülerek hakkında boşaltma kararı verilen binalarda hâlâ yaşam sürüyor. Her an yıkılabilecek bu binalarda oturmaya devam edenler tedirgin...

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

Eski binalarda oturanlar ev arayışında!

Deprem sonrası kiralık ve yeni ev arayışları arttı. özellikle Avrupa Yakası'nda eski binalarda oturan birçok kişi yeni ev arayışına başladı.

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Maltepe'deki riskli binalarda tehlikeli yaşam!

21 kişinin hayatını kaybettiği Kartal'da çöken binanın bölgesinde bulunan binalarda oturanlar benzer bir kaderi paylaşmamak için tedbir almaya başladı.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Tüketilen toplam enerjinin yüzde 40'a yakını binalarda kullanılıyor!

İZODER Başkanı Pelesen, "Binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor" dedi...

Vatandaşlara ''depreme dayanıklı binalarda oturun'' uyarısı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden Çınarcık'ta meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, vatandaşlar depreme dayanıklı binalarda oturmaları konusunda uyarıldı.

binalarda etiket Haberi

binalarda etiket


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, asansörlere verilen renkli etiket uygulamasının binalarda da kullanılabileceğini söyledi.

Yorgancılar, Anadolu Ajansı muhabirine, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası toplumun tüm kesimlerinin elinden geleni yaptığını belirtti.

Depreme yakalanmadan önce yapılması gerekenlerin önemine işaret eden Yorgancılar, binaların sağlamlığının önceden incelenmesi gerektiğini söyledi.

Asansörlere verilen ve sağlamlığı gösteren kırmızı, mavi ve yeşil etiketlere değinen Yorgancılar, şunları söyledi:

"Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etikler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerel yönetimler bu işi beraber yapacak.1992'den önceki deprem yönetmeliği ile şimdiki farklı. Dolasıyla bütün binalara girilip o binaların testleri yapılacak. Binalara 'oturulur, oturulamaz, güçlendirerek oturulması gerekir' gibi kararlar verildikten sonra uygulamaya geçecek. Asansörlerdeki gibi bina girişindeki...