21 / 05 / 2024

Binalarda izolasyon masrafı

Binalarda izolasyon masrafı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Binalarda izolasyon masrafı nasıl bölüşülür sorusuna yanıt verdi. İşte yazının devamı..

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Binalarda izolasyon masrafı nasıl bölüşülür?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Binalarda izolasyon masrafı nasıl bölüşülür sorusuna yanıt verdi. İşte yazının devamı..

Hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemine deniyor. İfraz işleminin gerçekleşebilmesi için tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli tapu ayırma masrafı ne kadar?

Tapuda ne kadar masraf çıkar?

Tapu müdürlüklerinde gerçekleşen alım satım işlemleri için hem alıcının hem satıcının tapu satış harcı ödemesi gerekiyor. Bu harç oranı her yıl yeniden belirleniyor. Peki, tapuda ne kadar masraf çıkar?

Konut kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Konut kredisi kullanan tüketicilerden alınan yüklü dosya masraflarının iadesi edilip edilmeyeceği yönünde birçok Yargıtay Kararı alındı. Peki, banka konut kredisi dosya masrafı geri alınabilir mi?

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi!

Kredi kullanan tüketiciler bankaların kendilerine açık bir şekilde belirtmeden aldıkları kredi dosya masrafını bir dilekçe ile iade etmelerini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi..

Dosya masrafı konut kredisi geri alma şartları!

Bugüne kadar konut kredisi dosya masrafı ödeyen kişiler ödedikleri masrafları geri alınabiliyor. Ödenen tutarların geri iadesi için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Peki, dosya masrafı konut kredisi geri alma şartları neler?

Satıcı tapu masrafı öder mi?

Gerekli belgelerin temin edilip, tapu dairesinden randevu alınması ile alıcı ve satıcı arasında devir işlemleri yapılıyor. Bu noktada satıcı tapu masrafı öder mi? Masrafları sadece alıcı mı öder?

Tapuda cins değişikliği masrafı 2014!

Taşınmaz mallar üzerinde yapılan, yapısız iken yapılı; yapılı iken de yapısız hale getirme işlemleri cins değişikliği olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda cins değişikliği ne kadar? İşte tapuda cins değişikliği masrafı 2014...

Sansaryan Han’ın tapu devir masrafı olarak 6 bin TL alındı!

Ermeni Patrik Genel vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Sansaryan Han’ın patrikhaneye iade edilmesi için tapu devir masrafı olarak 6 bin TL alan 36 yaşındaki Kemal Tayfun Nargin’den şikayetçi oldu.

Halkbank'a konut kredisini taşıyanlardan masraf alınmıyor!

Halkbank konut kredisini taşıyanlardan masraf alınmıyor. Halkbank, konut kredisini Halbank’a taşımak isteyenlere, uygun faiz oranları ve de esnek ödeme seçenekleri ile transfer etme olanağı sunuyor.

Mantolama masrafını kim öder?

Bir binaya mantolama yapılması için tüm kat maliklerinin onayının alınması şart mı? Kat malikleri ile dükkan sahipleri, mantolama bedeline katılmak zorunda mı? Mantolama masrafını kim öder?

Binalarda izolasyon masrafı Haberi

Binalarda izolasyon masrafı

2012'de kırk daireli binamızda yapılan toplantıda 37 imza ile izolasyon yapılması kararı aldık. Dış cephe izolasyonu bitti ancak altı boş olan zemin kattakiler halen ısınamadıklarından yakınıyor. Zira onların altındaki sığınak boşluğunun tavanı izole edilmedi. Şimdi bunun için yeni karar almak istiyorlar. Bu nedenle olağanüstü kat malikleri toplandı. Düz beyaz kağıda karar yazıldı, toplantıda imzalanmadı, kapı kapı dolaştırıp imzalatmak istiyorlar. Amaç 19'uncu maddede sözü edilen 4/5 oranını sağlamak. Bu doğru mu? • M.E.

Anlattığınızdan üst üste iki hata yapıldığını görüyorum. Birincisi; bir binanın izolasyonu için karar alındı ise bu, zemin katta bulunan dairelerin, tabanının da izole edilmesi şartını kapsar. 

Zira ara daireleri soğuktan kurtarıp zemin daireleri bundan mahrum etmek diye bir düşünce veya karar olamaz, izolasyon tüm bağımsız bölümler içindir ve bir...