06 / 05 / 2024

Binalarda maden kalitesi

Binalarda maden kalitesi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

Deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesi yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem yönetmeliği sonrasında yapılan binalarda inşaat kalitesinin yükselmesi, düz demirden nervürlü demire geçilmesi, yapı denetim sisteminin ortaya çıkması gibi önemli uygulamalara geçildiğini söyledi.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Taner Yıldız: Soma'da 201 maden işçimizi kaybettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 201 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 80 işçinin yaralandığını kaydetti...

Taner Yıldız: Soma'da 151 maden işçimizi kaybettik!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da bir maden ocağında çıkan yangında 151 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Yıldız, maden ocağında 787 işçinin çalıştığını, 1'i ağır, 76 işçinin yaralandığını kaydetti...

Soma'da maden ocağındaki yangında mahsur kalan işçiler çıkarılmaya başlandı!

Eynez mevkisindeki bir maden ocağında trafoda çıkan yangın sonrası yerin 2 kilometre altında mahsur kalan işçileri kurtarmak için uzman ekiplerin çalışması devam ederken, mahsur kalanlardan bazıları arama kurtarma ekiplerince çıkartılmaya başlandı...

Maden kazalarında 73 yılda 3 binden fazla işçi öldü!

Türkiye'de, 1941 yılından bu yana maden ocağı kazalarında 3 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. En fazla kayıp verilen kaza, 1992'de 263 kişinin öldüğü Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki grizu faciası oldu...

Veysel Eroğlu: Maden faaliyetleri için toplam 450 bin hektar alana izin verildi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de bugüne kadar ormanlardan maden, mermer, taş ocakları dahil verilen alanın toplam 450 bin hektar olduğunu, bunun da ormanlık alanların çok cüzi bir alanına tekabül ettiğini belirtti...

Türkons Gayrimenkul Maden İnşaat Kargo Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Türkons Gayrimenkul Maden İnşaat Kargo Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Sedat Akkuş, Nusret Kekeç tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 6 Mayıs'ta kuruldu.

Kartay Grup İnşaat Turizm Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartay Grup İnşaat Turizm Maden Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Adıgüzel tarafından 200 bin TL'lik sermaye bedeli ile 30 Nisan'da Büyükçekmece, Dizdariye Mahallesi'nde kuruldu.

Nevşehir'de maden ocağında göçük!

Anadolu Ajansı tarafından alınan bilgiye göre Nevşehir' de maden bir ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 1 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ereğli Demir Çelik-Enerjia Metal Maden davasında son durum!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş., Enerjia Metal Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. davasının son durumu hakkında açıklama yaptı. Davanın konusu 68,4 milyon dolarlık iflas yoluyla adi ödeme emri hakkında...

Binalarda maden kalitesi Haberi

Binalarda maden kalitesi

İstanbul  Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, depreme yönelik yaptığı açıklamalarda maden kalitesinin bina sağlığı için önemine vurgu yaptı. 

Ntv'de yer alan habere göre; İMİB Başkanı Dinçer,binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek malzeme seçimi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı "Yaşadığımız evler madenden üretiliyor" diyen Dinçer, binalarda mermer, tuğla, alçı, kireç, kalker, çimento, demir ve çelik gibi pek çok madde kullanıldığını ifade etti. Bina yapımında en önemli maddelerden biri olan betonun içerisinde yüzde 60'a yakın agrera olduğunu vurgulayan İMİB Başkanı Dinçer,"Betonların kaliteleri var, bunlar da "C" diye ölçülüyor. Bu rakamlarda olan beton inşaatta kullanılabilir demek." bilgisini aktardı.  
 

Deprem mi öldürüyor, çürük binalar...