19 / 11 / 2024

Binalarda yalıtım yapmak zorunlu mu

Binalarda yalıtım yapmak zorunlu mu

Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunu kötüye kullanan bazı firmalar, yalıtım yapmak zorunluymuş gibi gösterip vatandaşın cebini boşaltıyor

Binasında bunu yapanlar enerji giderlerini yarı yarıya düşürüyor! Isı yalıtımı ile ilgili önemli uyarılar!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının binalarda enerji giderlerini yarı yarıya düşürdüğüne dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Binalarda ses yalıtımı için geç değil!

İzocam, 28 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde yaşam alanlarında ses yalıtımının altını çiziyor. İzocam Kalibel ile yeni veya eski olması fark etmeden her yapıya kolay ve çabuk uygulama fırsatıyla ses yalıtımı yapılıyor. 

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Konforlu binalarda yaşamak yalıtımla mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER Başkanı Levent Gökçe, ‘Dünya Konut Günü’nde yaptığı açıklamada binalarda yalıtımın önemine vurgu yaptı. Gökçe, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamanın yalıtımla mümkün olduğu söyledi.

Binalarda gürültüden kurtulmak ses yalıtımıyla mümkün! 

İZODER Başkanı Levent Gökçe, binalarda gürültüden kurtulmanın ses yalıtımıyla mümkün olduğunu belirtti...

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Binalarda su yalıtımı zorunluluğu başladı!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, bugün yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımı da istenecek..

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Binalarda yalıtım yapmak zorunlu mu Haberi

Binalarda yalıtım yapmak zorunlu mu

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği konusundaki bilgi kirliliği vatandaşın cebini tehdit ediyor. Yönetmelikle tüm binalara 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu hale geldi. Ancak bu zorunluluk uyanık bazı inşaat firmaları tarafından vatandaşa 'mantolama' denilen ısı yalıtımının yaptırılmasının zorunlu olduğu şeklinde anlatılıyor. Buna inanan ev sahipleri apar topar binalarda mantolama yaptırıyor, boşu boşuna masrafa giriyor. 


2011'DEN BERİ 

Aslında süreç 2011 yılında başladı. Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması zorunlu hale getirilirken, bunun için de son tarih olarak Mayıs 2017 belirlendi. Verilen süre yaklaşırken konuyla ilgili hummalı bir çalışma başladı. Apar toplar başlanan çalışmalar, bilgi kirliliğini, yanlış yönlendirmeleri de beraberinde getirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, konuyla ilgili ev sahiplerini uyardı. 


SINIRLANDIRMA YOK 

Enerji Kimlik Belgesi'nin binanın enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ile...