30 / 04 / 2024

binanın mantolanması

binanın mantolanması

Mantolama, tüm binanın ısı yalıtımı için yapılır. Bir dairenin korunması için yapılmaz.

İzmir'de 7 katlı binanın yıkılma anları görüntülendi!

İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, 7 katlı bir binanın yıkılma anı görüntülendi. 

Murat Kurum: Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldıklarını dile getirdi. 

Zonguldak'ta binanın 4’üncü katına çıkan iş makinesi görenleri şaşırttı!

Zonguldak Gazipaşa Caddesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın 4’üncü katına çıkan paletli iş makinesi görenleri şaşırttı. 

Kırklareli'nde 130 metruk binanın yıkımı başladı!

Kırklareli Valiliği'nce "Çevre seferberliği" kapsamında şehirde yer alan 130 metruk binanın yıkımı tamamlandı.

Avcılar'da bir binanın beşinci katındaki balkon çöktü!

İstanbul Avcılar'da 5 katlı eski bir binanın beşinci katındaki dairesinde bulunan balkon çöktü.

ABD'de inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü: 3 ölü!

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü...

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bahçelievler'de yıkım kararı olan binanın balkonu çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de yıkım kararı olan altı katlı bir binanın ikinci katındaki balkon kısmı çöktü. Sigara içmek balkona çıkan 50-55 yaşlarındaki bir kişi aşağı düştü ve ağır yaralandı. 

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı!

Beyoğlu'nda tehlikeli olduğu iddia edilen en üst katının yıkımı yapılan tarihi binanın duvarı işçilerin üstüne çöktü. Olay sonucunda yaralanan 3 kişi hastaneye götürüldü.

Güngören'de 5 katlı binanın terası çöktü!

Güngören'de bir binanın terasının uç kısmında çökme meydana geldi. Caddeye düşen beton parçaları park halindeki araca zarar verdi.

Güngören'de beş katlı binanın terasının bir kısmı çöktü!

Güngören'e bir binanın terasının uç kısmı çökerken, caddeye düşen beton parçaları park halindeki bir aracı da kullanamaz duruma getirdi.

binanın mantolanması Haberi

binanın mantolanması

Kime yarayacak?


Binamızın ortak alanlarının mantolanması konusunda karar alınmış ve bu iş yapılmıştır. Ancak yeni yapılan toplantıda bodrum kat tavanının da mantolanması kararını beşte dört oyla almıştır. Ancak karara katılmayan beşte bir mantolanan yerin ortak alan olmadığı gerekçesi ile masrafa katılmak istememektedir. Bu hususta katılım nasıl olmalıdır?


Doğrusu şu mantolama işinin de kırk çeşidi çıktı. Bodrum katın tavanının mantolanmasının nerede olacağını, bunun neye yarayacağını pek çözemedim. Ancak bilinmesi gereken o ki mantolama, tüm binanın yani anayapının ısıya karşı izolasyonu amacı ile yapılır. Bir dairenin korunması için yapılmaz. Dolayısı ile anayapının izolasyonu için yapılan masraf ortak giderdir, başka türlü anlaşma olmadığı müddetçe arsa payına göre masrafa katılınır. Ancak bodrum katın tavanının mantolanması (henüz kime ve nereye yaradığını çözemedim ama) bir dairenin...