08 / 07 / 2024

binboğa gölü hangi arazileri sulayacak

binboğa gölü hangi arazileri sulayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan "1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi" kapsamında, Afşin-Elbistan Ovası'nda yapılacak Binboğa Göleti 5 milyon metreküp su depolayıp 11 bin dekar arazi sulayacak...

Buğday fiyatlarına Tahıl Koridoru dopingi! Buğday, arpa, mısır fiyatları Mayıs'a nasıl başladı? Hangi borsada kaç TL? 

Buğday fiyatları Karadeniz tahıl koridoru anlaşması ile ilgili endişelerin ardından bir haftanın zirvesini gördü. Peki Buğday, arpa, mısır fiyatları Mayıs'a nasıl başladı? Hangi borsada kaç TL? İşte 5 Mayıs 2023 fiyat litsesi...

İris Gölü imara mı açılacak?

İzmir'in Karaburun ilçesindeki İris Gölünün imara açılacağı yönündeki haberler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gülşen İstanbul'da butik açacak!

Müzikteki başarısı kadar giyim tarzıyla adından sıkça söz ettiren Gülşen, moda sektörüne giriyor. Ünlü popçu, İstanbul'da butik için yer arıyor.

Gül İnşaat Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi Hilton Topkapı Şubesi açıldı!

Gül İnşaat Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi Hilton Topkapı Şubesi Bayrampaşa'da 60 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi Plan Notu Değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi'ne bağlı Sarıgöl Mahallesi, Nazım İmar Planı plan notu Değişikliğine ilişkin imar planı askıda...

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

Bakanlığa bağlı binaların yıllık kira giderleri TBMM gündeminde!

Bakanlığa bağlı birimlerin kullanımındaki binalara, bunlardan kiralık olanların sayısı ve yıllık kira giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Turhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Salda Gölü Millet Bahçesi ihalesinin iptali için dava açıldı!

Salda Gölü'ne yapılacak olan Millet Bahçesi ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Isparta İdare Mahkemesi'ne dava açıldı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'deki dönüşüm sorunu çözülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Sarıgöl'deki dönüşümle ilgili olarak, "Şimdi bu konu üzerinde gerek Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey, her ikisini görevlendirdik. İnşallah çok daha seri bir şekilde ele alacaklar " dedi.

İznik Gölü sahilinde inşa edilen kaçak yapı yıkıldı! 

Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı Bursa İl Çevre Müdürlüğü kararı ile yıkıldı. 

Gaziosmanpaşa Sarıgöl imar planı askıya çıktı! 

Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi, 427, 1511, 1452, 10768 Adalar ve Tescil Harici Alana ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi plan tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi, 1567 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Salda Gölü'nün imara açılacağı iddiası doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bembeyaz kumları ve turkuaz rengiyle göz kamaştıran tabiat harikası Salda Gölü'nün imara açılması veya etrafının betonlaşacağı şeklindeki iddia asla doğru değildir" dedi...

binboğa gölü hangi arazileri sulayacak Haberi

binboğa gölü hangi arazileri sulayacak


Devlet Su İşleri Afşin Şube Müdürü Ahmet Böke, Binboğa köyünde düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, göletin bölgenin sevinç kaynağı olacağını söyledi.


İlçeye bağlı Sevin grubu köylerinde 11 bin dönümlük arazinin suya kavuşacağını bildiren Böke, şunları söyledi:


"Binboğa Göleti'nin ilk etüt çalışmaları yapılmıştır ve gölet yapımına başlanmıştır. 16 Şubat'ta yer teslimi yapılacak ve firma çalışmalarına başlayacak. Binboğa Göleti'nin inşaat işi 2015'te ihalesi yapılacak ve çalışmalarına başlanacak. 2 yıl içerisinde de gölet inşaatı tamamlanacaktır. Göletin 40 metre gövde yüksekliği, 500 bin metreküp dolgu hacmi olacak. Yine 5 milyon metreküp su depolanarak yaklaşık 11 bin dekar arazi suya kavuşturulacaktır."


Böke, yağmurlama ve damlama gibi modern sulama teknikleri sayesinde yöre çiftçilerinin gölet sayesinde büyük gelir artışları sağlayacağını sözlerine ekledi.


AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ise halka...